موقعیت هر سازمانی بستگی به تخصیص، بکارگیری مناسب ابزار، تجهیزات، پول، مواد خام و منابع انسانی آن سازمان در برنامه های آن دارد و این امر در صورتی امکانپذیر خواهد بود که این سازمانها بتوانند مهارتها، توانائیها و خصوصیات فردی و جمعی کارمندان خود را در راستای اهداف سازمان بکار گیرند.
مدیریت: فرآیند کسب اهداف به طور کارا و موثر و از طریق دیگران. که در این تعریف کارائی بخش حیاتی مدیریت است و آن ارتباط بین داده ها و ستاده ها را بیان میکند. اگر ستاده های حاصله از داده ها بیشتر باشد کارائی زیاد است. اثربخشی نیز در رابطه با مدیران هنگامی مطرح می شود که آنها به اهداف سازمانهایشان دست یابند.
بنابراین کارائی با استفاده از منابع و اثر بخشی با کسب اهداف ارتباط دارد.
مدیریت منابع انسانی اصطلاحی نسبتا جدید است که از دهه 1970 به بعد مطرح گردیده است. از واژه های زیادی نظیر کارگزینی، مدیریت نیروی انسانی،اداره امور کارکنان،مدیریت منابع انسانی و مدیریت استراتژیک منابع انسانی استفاده شده است.
تعریف: مدیریت منابع انسانی بهره برداری از سرمایه های انسانی سازمان برای نیل به اهداف سازمانی است.
جدیدترین نظریات در دهه 1980 بیان شد.که از این دیدگاه مدیریت منابع انسانی عبارت است از شناسائی اهمیت نیروی کار سازمان به عنوان یک عنصر حیاتی در کسب اهداف سازمانی و استفاده چندگانه در فعالیتها و کارکردهای منابع انسانی به گونه ای که به طور موثر و منصفانه ای منافع فردی کارکنان ،سازمان و جامعه را تضمین نماید.
در ایران بهرغم برخی بهبودها در مقایسه بادیگر کشورها کمترین میزان بهینهسازی و اصلاح در مورد نظام وظیفه انجام شده است
هر کشوری برای دفاع از تمامیت ارضی و دفاع از استقلال و مرزهای خویش، نیاز به نیروی مقتدر دفاعی دارد. نمیتوان انکار کرد که میان استقلال سیاسی و اقتصادی یک کشور با بنیه نظامی و دفاعی آن، رابطه مستقیمی وجود دارد.
البته موفقیت نیروهای نظامی و آمادگی و کارآمدی نیروهای مسلّح نیز به عواملی بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به هماهنگی و همدلی میان مردم و دولت و بالا بودن ظرفیت روحی و انگیزه و رغبت نیروهای نظامی در خدمات لشکری، مرزبانی و دفاع، اشاره کرد.
توجّه به موارد روانشناختی و ویژگیهای دوران سربازی، از جمله نکاتی است که باید مورد ارزیابی و بررسی برنامهریزان و فرماندههای ارشد قرار گیرد، تا یک جوان، با انگیزه و رغبت بیشتری، وارد خدمت سربازی شود و هرگز آن را یک اجبار و تحمیل و مانع ترقّی و پیشرفت خود، تلقّی نکند.از آن جا که جنبههای مثبت دوران سربازی، سبب افزایش بهرهوری و کارایی سربازان میشود و جنبههای منفی آن، بهرهوری آنها را دچار اختلال میکند و از طرفی، تأثیرات مخرّبی در رفتار و دیدگاه سرباز، نسبت به نیروهای مسلّح میگذارد، توجّه و تأکید بر جنبههای مثبت و شناخت و رفع جنبههای منفی، اهمیت ویژهای پیدا میکند
دانلود پاورپوینت مدیریت منابع انسانی موجود در سطح جامعه و بهره وری نیروی انسانی (مسئله خدمت نظام وظیفه)- 26 اسلاید