اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره زنان ، صرفه جویی و محیط زیست

اختصاصی از اینو دیدی تحقیق درباره زنان ، صرفه جویی و محیط زیست دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 6

 

زنان ، صرفه جویی و محیط زیست

زنان برابر اراده پروردگار،حیات بخش و پرورش دهنده انسان هستند و به خاطر همین قدرت نهفته در وجودشان اگر آگاهانه قدم بردارند، می توانند نقش موثری در الگوی مصرف جامعه داشته و سرمشق فرزندان و دیگر افراد محیط اطراف خود باشند. اگر می خواهیم فردایی سالم و دنیایی قابل سکونت برای فرزندانمان و نسلهای آینده داشته باشیم، باید در روش مصرف خود تجدید نظر کنیم. در قرآن کریم خداوند می فرمایند: ” ما هر چیز را به اندازه خلق کردیم“ پس هر چیز مقدار و حدودی دارد و بایستی به طور صحیح و درست بهره برداری شود تا نابهنگام و منهدم نگردد.

متاسفانه در جامعه ما، فرهنگ غلطی در مورد مصرف جا افتاده است.به این صورتک که هر چه بیشتر یعنی بدون حساب و کتاب و در هر مورد مصرف کنیم نشانه تمول بیشتر، بلندی طبع و بی اهمیتی به مادیات تلقی می شود. به یقین هر جامعه ای باید پیامدهای خود را بپذیرد و این باور برای جامعه ما، اسراف را به دنبال دارد. آیا هنگام آن نرسیده است که پرونده باورهای خود را دوباره ارزیابی کنیم؟

حتماً اصطلاح بهره وری را شنیده اید و می دانید که در کشور ما نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان سازمان ملی بهره وری به وجود آمده است که کار آن تلاش در جهت گسترش فرهنگ بهره وری به معنای استفاده حداکثر از امکانات موجود می باشد. این امکانات می تواند امکانات ملی، نیروی انسانی، امکانات طبیعی و غیره باشد. به عبارت دیگر کشورهای پیشرفته تری توسعه یافته تر است که قادر باشد از کلیه منابع موجود خود به بهترین شکل و برای رفاه حال همه مردم خود استفاده کند.

آمار بعضی از کشورهای صنعتی نشان می دهند مردمی که در دهه 90 زندگی می کنند، چهار و نیم برابر از اجداد خود در شروع این قرن ثروتمند ترند.ولی آیا چهارونیم برابرنیز خوشحال ترند؟ شواهد روانشناختی نشان می دهد که رابطه بین مصرف و خشنودی یک رابطه ضعیف است.بدتر از آن این است که ظاهراً در جریان هجوم به سمت دو چشمه اصلی رضایت خاطر بشر یعنی روابط اجتماعی و اوقات فراغت می خشکد یا راکد می ماند.بنابراین بسیاری از ما، در جوامع مصرفی چنین احساس می کنیم که دنیای پرنعمت ما به گونه ای خالی است و ما فریفته فرهنگ مصرفی بیهوده سعی می کنیم که با مادیات برای خود خشنودی فراهم کنیم.

نگرانی تمام والدین، زندگی بهتر برای فرزندان است.اما زندگی بهتر به ازای داشتن اتومبیل، وسایل لوکس، غذای یخ زده بیشتر و مراکز خرید بزرگتر نیست. فرزندان ما باید وارث دنیایی باشند که نیاز همگان به غذا، آموزش، کار، سرپناه و بهداشت مناسب را برآورد. این مهم فقط زمانی امکان پذیر است که مردم جوامع مصرفی در شیوه زندگی خود تجدید نظر کنند، زیرا کره زمینه دیگر توان پاسخگویی به این مصرف روزافزون را ندارد.

رشد بی رویه جمعیت تغییرات فن آوری و مصرف گرایی سه آفت عمده حفظ سلامت کره زمین برای نسلهای آینده است ولی مصرف گرایی همیشه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.برای مردم جوامع مصرفی هر روز روشن تر می شود که مصرف بیش از حد متعادل به معنی موفقیت و خوشبختی بیشتر نیست. خشنودی واقعی را باید در چهار عامل: زندگی خانوادگی(ازدواج)، رضایت از کار، داشتن اوقات فراغت به منظور پیشبرد استعدادها و روابط دوستی جستجو نمود. حال بهتر است با هم پیشنهادهایی را در مورد تغییر روش مصرف بررسی کنیم.

خرید وسایل منزل

هنگام خرید لوازم منزل به جاست که بهترین و محکم ترین نوع را خریداری کنیم. هر چند که هزینه بیشتری باید بپردازیم ولی در دراز مدت استحکام و دوام آن جبران قیمت بالاتر را خواهد کرد.

یک ضرب المثل انگلیسی می گوید: ” من هنوز آنقدر ثروتمند نشده ام که جنس ارزان بخرم“ . در این زمینه لازم است با کمک دولت، صنایع و کارخانجات ضمن استفاده از تکنولوژی جدید مواردی را مورد استفاده قرار دهند که محصولات حاصل از آنها عمر طولانی تری داشته باشندو مجدداً قابل استفاده باشندیا بتوان آنها را مرمت، بازسازی و تعمیر نمود.در این مورد شهروندان با ترغیب به خرید اجناس با دوام می توانند نقش مهمی داشته باشند.

هر وسیله ای که برای منزل خریده می شود یک دفترچه راهنما و یا برچسب روش استفاده از آن را در راهنما به همراه دارد.مسلماً سازنده هر وسیله یا ماده ای، بهترین روش استفاده از آن را در راهنما توضیح داده است. پس ابتدا راهنما را مطالعه نموده و از آن پیروی می کنیم. چه بسا شنیده شده در اثر استفاده نادرست از یک وسیله، جان افراد خانواده به خطر افتاده است.

در 40 سال گذشته تبلیغات یکی از سریع الرشدترین صنایع جهان بوده است. ما در مدت شبانه روز دائماً با تبلیغات فریبنده مبتنی بر روانشناسی و جامعه شناسی رو به رو هستیم. این تبلیغات می تواند افراد سطحی و ظاهربین را به خریدهای نامناسب ترغیب کند. برای خنثی کردن اثر تبلیغ می توان خانواده را قانع کرد که جنس خوب نیاز به تبلیغ ندارد. پس برای این تبلیغ و هزینه ای که برای پخش آن صرف می کنند، منظوری گمراه کننده وجود دارد.

ما ایرانی ها مهمانی رفتن و مهمانی دادن را دوست داریم. اما اگر قرار باشد در منزل هر کدام از ما وسایل پذیرایی برای حداقل 30 نفر مهمان وجود داشته باشد، چه سرمایه بزرگی برای موارد خاص کنار گذاشته می شود. یک راه حل این مساله این است که خانواده های نزدیک به هم در فامیل سرویسهای ظروف پذیرایی یکسان تهیه کنند و در مهمانی های بزرگ از ظروف یک شکل استفاده نمایند و البته برای سالم ماندن آنها،اجازه شستن ظرفها را به مهمانها ندهند تا مبادا ظروف چینی لب پر شوند!

نظافت منزل

مدیریت امور منزل با زنان است. با توضیحات قانع کننده می توان افراد خانواده را به رعایت نظم و نظافت و صرفه جویی تشویق نمود که در این صورت از نظر مالی و صرفه جویی در وقت بسیار کارساز است. مانند هر کار دیگر که ” پیشگیری بهتر از درمان است“ وضع مقرراتی برای برقراری نظم و نظافت که در آن تمام اعضای خانواده نقش فعال داشته باشند بسیار موثر است. پس تمیز کردن مهم است ولی تمیز نگهداشتن مهم تر. به خصوص در این مورد روشهایی اتخاذ شود که کمترین مقدار مواد پاک کننده و کمترین مدت زمان را لازم داشته باشد. توجه داریم که مواد پاک کننده اغلب آلوده کننده آبها هستند. ما می خواهیم خانه ای تمیز داشته باشیم اما نه به بهای از دست رفتن سلامتی خانم خانه. همانگونه که در بعضی افراد این افراط در کار دیده می شود.

خرید مواد غذایی

چون بیشترین درآمد خانواده معمولاً صرف تهیه مواد غذایی می شود، توجه به نکاتی چند ضروری است: کیفیت غذاهای تازه ای که از مواد خام اولیه به صورت بهداشتی در منزل تهیه می شود بهتر از غذاهای آماده و نیمه آماده بیرون است و هزینه کمتری دربردارد. آگاهی ما از مواد نگهدارنده که به مواد غذایی به اصطلاح با دوام افزوده می شود و اثر شیمیایی این مواد بر بدن می تواند در نوع غذایی که مصرف می کنیم تعیین کننده باشد. متخصصین می گویند تا آنجا که می توانید فاصله میز غذای خود را تا مزرعه کوتاهتر کنید.هنگام خرید تا آنجا که ممکن است همیشه بزرگترین اندازه مواد مورد نیاز را تهیه کنیم چون در این صورت هزینه بسته بندی کمتر و مقدار بیشتری دریافت می کنیم. آگاهانه توصیه می کنند هنگامی که گرسنه هستید، برای خرید مواد غذایی اقدام نکنید زیرا موادی را خواهید خرید که لازم ندارید. بهتر است تا آنجا که می توانیم از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنیم زیرا هم هزینه اضافه بر خانواده تحمیل می شود و هم این زباله ها باعث آلودگی محیط زیست می شوند.

برای آنکه نشان دهیم انسانهایی موقعیت شناس و حساس نسبت به مسائل جهان خود هستیم، روشی در زندگی اتخاذ کنیم تا به محیط زندگی خود آسیبی نرسانیم. به عنوان مثال:

1- 1- با مصرف کمتر، زباله خانگی را تا آنجا که مقدور است کاهش دهیم.

2- 2- زباله های خشک مانند کاغذ و مقوا ،شیشه، پلاستیک و فلزات را جداگانه جمع آوری و به مراکز بازیافت تحویل دهیم.

3- 3- از دستمالهای پارچه ای به جای کلینکس و از کیسه های پارچه ای برای خرید استفاده کنیم و کیسه نایلونی کمتر به منزل بیاوریم.

4- 4- در صورت امکان یاد بگیریم از مواد غذایی زائد، کمپوست یا کود گیاهی تهیه نموده و در باغچه گلدان یا ظرفهای یکبار مصرف سبزیکاری کنیم.

5- 5- قبل از آنکه هر چیزی دور انداخته شود، فکر کنیم چگونه می توان آن را به یک شی قابل استفاده تبدیل نمود.مثل تهیه کاور لباس از ملحفه های کهنه، استفاده از شیشه های دهانه گشاد برای نگهداری شکر، برنج، آرد و ...

6- 6- اگر برای تغذیه کودکان در مدرسه به جای استفاده از کیسه نایلونی از کیسه های پارچه ای که خود تهیه کرده ایم استفاده کنیم روزانه فقط در تهران 4 میلیون کیسه فریزر کمتر مصرف خواهد شد.

صرفه جویی در برق

استفاده از لامپهای کم مصرف که به تازگی از طریق رسانه ها به مردم شناسانده می شود کمک زیادی به صرفه جویی در برق می کند.

لامپهای اضافی را باید خاموش کرد. البته در مدارس و ادارات باید تابلوهایی در کنار پریز برق باشد تا افراد هنگام خروج چراغها را خاموش کنند.

لامپهای روشنایی باید مرتباً گردگیری شوند.لامپهای غبار گرفته روشنایی کمتری دارند و باعث اتلاف انرژی می شوند.

اگر نیاز بیشتری به نور هست استفاده از یک لامپ بزرگتر با صرفه تر است.مثلاً یک لامپ 100 واتی بیشتر از 2 لامپ 60 واتی نور می دهد.

صرفه جویی در آب

در سیارات دیگر شاید آب وجود داشته باشد ولی بسیار کم است. کره زمین را در واقع باید کره آب نامید. زیرا قسمت بیشتر آن را آب تشکیل می دهد.البته در این کرده 29 درصد آب به صورت بخار در اتمسفر و 71 درصد آب اقیانوسها، دریاها، دریاچه ها، منابع زیرزمینی و یخ و برف قطبها هستند. آبی که ما مصرف می کنیم آب شیرین است که فقط 1/1 درصد آبها را تشکیل می دهد .ایران کشوری نیمه خشک و کم آب است.با وجود چنین


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره زنان ، صرفه جویی و محیط زیست
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد