سیرتحول مدیریت منابع انسانی
مقدمه
1-2 اداره انسانی از دیدگاه ادیان
2-2 اداره انسانی در دوران کهن
3-2 روند تدریجی و تکاملی مدیریت امور کارکنان و اداره انسانی
1- نگرشی ابزاری در منابع انسانی و اداره امور کارکنان
2- دیدگاه پدرسا لارانه در منابع انسانی و اداره امور کارکنان
3- دیدگاه سیستم های اجتماعی در اداره انسانی
4-2 مدیریت منابع انسانی و اداره امور کارکنان به عنوان یک حرفه
خاصیت اجتماعی بودن انسان در اول پیدایش به کامل ترین صورت حاصل شده بود و مانند دیگر خواص انسانی در ارتباط با دو نیروی علم و اراده به تدریج به حد کمال رسید. اولین اجتماع ، خانواده بوده است . مقوله ی اجتماعی بودن هیچ گاه از انسان دور نبوده است و در طول زندگی نیز رشد یافته است . قرآن می فرماید : اولین کسانی که انسان را به اجتماع آگاه ساختند و به طور مستقل به حفظ اجتماع و اداره انسان ها توجه داشتند پیغمبران بوده اند . اسلام تنها دینی است که به صراحت پایه و بنیان دعوت خود را روی اجتماع گذاشته است . علی ع می فرماید : بقای مناصب و دولت ها مربوط به برنامه ریزی و چاره اندیشی در امور است . اسلام نظارت و کنترل را صرفا وظیفه ی حاکم یا مدیر نمی داند بلکه به همه کارکنان و افراد سفارش می کند نسبت به حفظ ایمان از طریق امر به معروف و نهی از منکر بکوشند.
یک حرفه نیاز مند دانش تخصصی و طولانی مدت مبتنی بر آموزش های ارائه شده دانشگاهی است . حرفه گرایی امروزه در مدیریت منابع انسانی و امور کارکنان به سرعت گسترش یافته است . صاحب نظران اهمیت کنونی مدیریت منابع انسانی و امور کارکنان را در رویدادهای زیر می دانند :
1- افزایش رقابت : مهم ترین ویژگی محیط کار امروز اندازه گیری و سنجش حدود در بازار کار است .
2- هزینه نیروی انسانی : امروزه سازمان ها اطلاع دارند که هزینه های اداره آموزشی آن ها باید با اداره اثر بخشی نیروی انسانی همراه باشد .
3- پویایی و پیچیدگی تغییرات : مجموعه ای از تغییرات فرهنگی ، اقتصادی ، آموزشی ، اجتماعی و سیاسی به اهمیت مدیریت منابع انسانی و امور کارکنان افزوده است .
4- علائم بیماری ناشی از تغییرات در محیط کار
همگامی تغییرات اجتماعی با تغییر در سازگاری شاغلان با مشاغل موجب شد که برخی از تغییرات در محیط کار موجب از خود بیگانگی کارگران از خود و رفتار خاصی در سازمان گردد که اغلب با کاهش انگیزه همراه است .
دانلود پاورپوینت فصل دوم کتاب مبانی مدیریت منابع انسانی دکتر سید رضا سید جوادین - 11 اسلاید