فرمت فایل : power point (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد اسلاید : 31اسلاید
خروجی های طرح برای مطالعه بیشتر:
1- گزارش نهایی طرحß در کتابخانه پژوهشگاه
2- مقاله (زودآیند) ß مطالعات کتابداری و علم اطلاعات
3- مقاله (زودآیند) ßپژوهشنامه پردازش و مدیریت اطلاعات
4- وبسایت ScientificWealthMapß
هرچند تاثیر رشد علمی و فناوری بر زیرساخت های اقتصادی و رفاهی کشور، به طور کلی امری مورد پذیرش است اما تا کنون نتایج کاربردی پژوهش های علمی و فناورانه محققان کشور، نمود بیرونی چندانی نداشته است.
علیرغم توسعه کمّی علم و فناوری و فعالیت های پژوهشی، نتایج این فعالیت ها در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور – دست کم در برخی حوزه ها – چندان مشهود و ملموس نبوده است.
تفاوت میزان پیشرفت و توسعه مناطق مختلف کشور می تواند نشان دهنده توزیع نامتوازن «ثروت علمی» در نواحی و استان های مختلف کشور باشد.
ß ثروت علمی چیست؟ چگونه اندازه گیری می شود؟ چگونه مصورسازی شود؟ پراکندگی ثروت علمی در بین استان های ایران بوده است.
یک. بازیابی و شمارش رکوردهای مرتبط با استان ها: 31 استان، 390 شهرستان و نزدیک به 2000 شهر بر اساس کاربرگه در پایگاه های پژوهشگاه جستجو و کنترل شدند.
دو. دسته بندی استان ها: استان های کشور به ده دسته یا دهک تقسیم شدند که دو دهک پائینی به عنوان استان های محروم از ثروت علمی کشور در نظر گرفته شدند، دو دهک بالایی به عنوان استان های ثروتمند و شش دهک میانی به عنوان استان های متوسط یا برخوردار.
سه. رتبه بندی: بر اساس رکوردهای بازیابی شده و فیلدهای مورد نظر، کمیت تولید و بهره مندی از ثروت علمی برای هر استان به دست آمد. در خاتمه فاز دو پژوهش، شش استان به عنوان استان های ثروتمند، نوزده استان به عنوان استان های برخوردار و شش استان به عنوان استان های محروم از ثروت علمی کشور معرفی شدند.
چهار ترسیم نقشه و مصورسازی. با ارائه مدلی مفهومی، چگونگی مصورسازی نتایج با توجه به ابعاد مکانی آنها تشریح شد و سپس با ایجاد فایل های KML و استفاده از Google Maps و Google Earth یافته ها بر روی نقشه تعاملی نشان داده شد و با نرم افزار Pajek روابط علمی بین استان های کشور مصورسازی شد.
پاورپوینت درباره سنجش ثروت علمی و مصوّرسازی پراکندگی جغرافیایی آن