اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره درجه مرغوبیت بنزین

اختصاصی از اینو دیدی مقاله درباره درجه مرغوبیت بنزین دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله درباره درجه مرغوبیت بنزین


مقاله درباره درجه مرغوبیت بنزین

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

 فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحات:11

درجه مرغوبیت بنزین

آنچه می خواهید در مورد عدد اکتان بدانید

با توجه به اینکه هپتان و اکتان از لحاظ خواص نقطه جوب و تبخیر تفریباً با هم برابر بودند، به عنوان مبنایی برای مقاومت در مقابل احتراق خود به خودی سوخت در برابر تراکم انتخاب شدند و با دادن عدد 100 به کتان و صفر به پتان نسبتی به نام عدد اکتان به دست آمد.

چیا فوادی

در خودروهای جدید، سیلندرها با قدرت تراکم بیشتری ساخته می شوند تا از انرژی محرکه شیمیایی بنزین بیشتر استفاده شود و مصرف سوخت کمتر شود که این دو مورد فقط با افزایش خاصیت تراکم پذیری بنزین یا درجه اکتان آن امکان پذیر است.

زمان تراکم و نسبت تراکم

تراکم زمانی اتفاق می افتد که مخلوط بنزین و هوا به وسیله پیستون نا حد معینی متراکم شده و پس از پایان زمان تراکم، توسط جرقه شمع، این خلوط محترق شده و باعث بالا و پایین رفتن پیستون ها می شود. میزان تراکم انجام شده با عددی به نام نسبت تراکم سنجیده می شود که در موتورهای قدیمی این نسبت 5 به 1 و در موتورهای بسیار پیشرفته تا 12 به 1 قابل افزایش است. اما زمانی که مخلوط سوخت (بنزین و هوا) که ماده ای با قابلیت اشتعال بسیار بالاست زودتر از جرقه شمع و به خاطر تراکم، محترق شود، موتور دچار کوبش خواهد شد که این مساله برای موتور مفید نیست. یکی از راه های بالا بردن قدرت و توان خروجی موتور خودروها، بالا بردن نسبت تراکم آنهاست که این امر فقط با بالا رفتن توان مقابله سوخت در برابر خودسوزی در اثر تراکم میسر خواهد شد. میزان توانایی سوخت در متراکم شدن قبل از احتراق خود به خودی (خودسوزی) را عدد اکتان می نامند.

عدد اکتان

زمانی که نفت خام در پالایشگاه ها تصفیه می شود، زنجیره های هیدروکربن با طول های متفاوتی به دست می آید که این زنجیره های جدا از هم با ترکیب شدن با یکدیگر سوخت های مختلفی چون بنزین، گازوییل، نفت سفید و ... را پدید می آورند.

هیدروکربن متان، یک اتم کربن، پروپان سه اتم کربن، بوتان چهار اتم کربن، پنتان 5 اتم، هگزان 6 اتم، هپتان 7 اتم و اکتان 8 اتم کربن دارد.

آزمایش های مختلف نشان دادند که هپتان دارای خاصیت تراکم پذیری بسیار ضعیفی است ولی اکتان از قابلیت تراکم پذیری بسیار بالایی برخوردار است. پس اگر بنزینی دارای مقادیر بسیار بالایی از اکتان باشد، از نظر مقاومت در برابر احتراق خود به خودی بنزین بسیار خوبی محسوب می شود.

با توجه به اینکه هپتان و اکتان از لحاظ خواص نقطه جوش و تبخیر تقریباً با هم برابر بودند، به عنوان مبنایی برای مقاومت در مقابل احتراق خود به خودی سوخت در برابر تراکم انتخاب شدند و با دادن عدد 100 به اکتان و صفر به هپتان نسبتی به نام عدد اکتان به دست آمد. به عنوان مثال بنزینی با عدد اکتان 85، دارای نسبت 85 اکتان به 15 هپتان است اما فقط این دو ماده تنها تشکیل دهنده های بنزین نیستند و مواد و افزودنی های دیگری هم کار بالا بردن عدد اکتان یا همان مقاومت در برابر خود احتراقی یا کوبش موتور را بر عهده دارند.

نسبت هپتان- اکتان تنها یک مبنای مقایسه ای است و به عنوان یک بنزین ایده ال برای مشخص کردن عدد اکتان مورد استفاده قرار می گیرد.

افزودنی های بنزین

در جریان جنگ جهانی اول توماس میجلی کشف کرد که با اضافه کردن تتراتیل سرب به مخلوط بنزین، عدد اکتان بزنین تا حد زیادی افزایش پیدا می کند، می توان بنزینی ارزان قیمت و از لحاظ ساختمانی هیدروکربن های ساده تر را با اضافه کردن تترااتیل سرب به بنزینی با عدد اکتان بالا تبدیل کرد. جالب تر اینکه تترااتیل سرب باعث روان کاری سواپ ها هم می شد .


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره درجه مرغوبیت بنزین
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد