لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"
فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:26
چکیده
زبان عربی به عنوان یکی از زبانهای غنی و پر جاذبه که علاوه بر تاریخ طولانی از گستردگی شایان توجهی برخوردار است ، دارای ویژگیهای قابل توجهی است که فراگیری و آموزش آن را اهمیت بیشتری می بخشد .
این ضرورت برای فارسی زبانان که از طرفی دلدادگان معارف دینی و نیازمند به استفاده از منابع اصیل آن می باشند و از طرف دیگر زبان آنان با زبان عربی آمیختگی فراوان داشته و ادبیات مشترک این خاستگاه را تقویت میکند، از درجه بالاتری برخوردار است . ضمناا ارتباط و پیوند همه جانبه با محیطهای عربی بویژه کشورهای مجاور موجب میشود که زمینه فراگیری و آموزش زبان عربی بیش از پیش در ایران رونق گیرد.
آنچه در طول مدت پژوهش توانستم به آن برسم کم کردن اختلاف میانگین نمرات نوبت اول در درس عربی با نوبت دوم همان دانش آموزان در همان درس بود که میانگین این اختلاف حدود 3 نمره پیشرفت بود که به نظر من یک موفقیت برای این پژوهش محسوب می شد .
مقدمه توصیف وضعیت موجود
اینجانب ………….. فارغ التحصیل رشته کارشناسی ادبیات عرب ، مدت ……… است که در خدمت آموزش و پرورش هستم. در سال جاری نیز در دبیرستان ……..درس عربی را تدریس میکنم.
وضعیت دانش آموزان
نیمی از خانواده ی دانش آموزان از نظر مالی در سطح پایینی قرار دارند
خوشبختانه در چند سال اخیر سطح فرهنگی خانواده ها بهبود یافته است.و در میان آن ها خانواده های فرهنگی نیز وجود دارند.
ضرورت بیـان این مسئـله:
علت انتخاب این موضوع موارد زیر است
- رخوت و بی حالی ، عدم توجه به درس ، صحبت کردن هنگام تدریس معلم
- معلم محوری صرف و عدم مشارکت دانش آموزان در کلاس درس
گردآوری شــواهـد ۱ :
در صحبت های انجام شده در جلسات شورای دبیران ، مدیر و سایر همکاران نیز در مورد این موضوع اتفاق نظر داشتند و این مسئله را تایید کردند.
لذا این جانب تصمیم گرفتم به عنوان موضوع اقدام پژوهی تلفیق هنر در تدریس را برای کلاس هایم انتخاب نمایم
اهداف آموزش عربی
زبان عربی به عنوان یکی از زبانهای غنی و پر جاذبه که علاوه بر تاریخ طولانی از گستردگی شایان توجهی برخوردار است ، دارای ویژگیهای قابل توجهی است که فراگیری و آموزش آن را اهمیت بیشتری می بخشد .
زبان عربی گذشته از پیوند هزار و چند ساله اش با زبان فارسی ، زبان دین ماست و لذا برای بررسی آن حتما لازم است که ادبیات عرب و تاریخ ادبیات عرب بررسی شود. تا دوره های ادبی از جاهلیت تا عصر ما و آثار هر عصر و نیز عوامل فرهنگی و غیر فرهنگی موثر در آن ؛کاملا روشن شود و تمام خطوط و جزئیات شخصیت روانی و اجتماعی و هنری ادبا به وضوح تصویر شود. عربها واژه ادب را در معانی مختلفی به کارمی برند، در زمان جاهلیت به معنی دعوت به طعام مهمانی (مادویه) بود. و در جاهلیت و اسلام به خلق کریم وحسن معاشرت با خواص و عوام به کار می رفت
اقدام پژوهی چگونه با تلفیق هنر در تدریس درس عربی باعث جذاب شدن این درس شدم