دانلود پاورپوینت تراکم در بتن 33 اسلاید
1- به معنای فشرده سازی بتن تازه است تا در اطراف قالبها و نیز در اطراف میلگردها دقیقاً شکل گرفته و دور آنها را بپوشاند. همچنین هوای محبوس را به میزان زیادی از بتن خارج کرده و از کرمو شدن داخل و سطوح بتن جلوگیری نماید، و ذرات جامد را به یکدیگر نزدیک کند.
2- مهمترین مسئله این است که روش تراکم باید به گونه ای اتخاذ و اجرا شود که از جداشدگی اجزا به هر صورت جلوگیری شود. بویژه آنکه عموماً جداشدگی اجزا قابل رؤیت نیست و لذا باید روشهای صحیح و غلط را دقیقاً شناخت و در اجرا از این شناخت استفاده کرد.
3- در صورتی که از روشهای تراکم استفاده نشود، امکان ساخت بتن های با اسلامپ کم، سیمان کم، و در عین حال مقاومت زیاد میسّر نخواهد بود.
4- روش های تراکم، به دلیل ضربه یا ارتعاشی که عموماً در آنها به کار گرفته می شود، موجب آن می شود که به قالبهای با مقاومت بیشتری نیاز داشته باشیم.
5- انتخاب مناسب روش تراکم و در عین حال استفاده از نیروی انسانی ماهر متناسب با روش انتخاب شده موجب آن می شود که بتنی با کیفیت خوب و با هزینة مناسب به دست آید.
6- عدم اجرای صحیح تراکم در روش های دستی معمولاً موجب تراکم ناکافی بتن، و در روش های ماشینی، معمولاً موجب غیر یکنواختی بتن خواهد بود.
7- بتن های خودتراز (SLC) و خودتراکم (SCC) نیاز به تراکم ندارند.
8- بتن باید در طول عملیات بتن ریزی با استفاده از وسایل مناسب کاملاً متراکم شود، به طوری که کاملاً میلگردها را در بر گیرد و نیز حبابهای هوای آن به حداقل برسد.
باید توجه داشت که هرچه اسلامپ بتن کمتر باشد درصد مقدار هوای موجود در آن بیشتر و ضرورت تراکم آن برای خارج کردن این هوا بیشتر است.
به ازای هر یک درصد هوای محبوس شده در بتن، در حدود 5 تا 6 درصد از مقاومت آن کاسته می شود.
حباب های هوا، همچنین موجب کاهش چسبندگی بین میلگرد و بتن می شود.
انواع کلی روشهای تراکم
1- دستی
- میله کوبی
- وزنه کوبی بر روی بتن
- بیل زنی
2- ماشینی (مکانیکی)
- دستگاههای مبتنی بر نیروی گریز از مرکز
- دستگاههای با کوبندة موتوری
- میزهای سقوط کننده
- دستگاههای لرزاننده یا ویبراتورها
- 1- ویبراتورهای درونی
- 2- ویبراتورهای بیرونی
- ویبره های قالب
- ویبراتورهای سطحی
- میزهای لرزان
دانلود پاورپوینت تراکم در بتن 33 اسلاید