1- یک عکس خوب باید درست کادربندی شده باشد:
کتابهای بسیار زیادی درباره کادربندی نوشته شدهاست. بهتر است کمی وقت صرف کرده و این کتابها را مطالعه کنید. در عین حال این چند نکته را به خاطر بسپارید:
به سوژه نزدیکتر شوید. اگر شبنمهای نشسته بر گلبرگ گلی، چشم شما را خیره کرد، تا جای ممکن به گل و گلبرگهایش نزدیک شوید. تصویر گلدان و باقی جزییات گل در این عکس ممکن است نگاه بیننده را گمراه کند.
از طرف دیگر اگر میخواهید شادی فرزندتان به خاطر برنده شدن در مسابقه فوتبال مدرسهاش را به تصویر بکشید، بهتر است کمی از فضای زمین فوتبال را نیز در پس زمینه کادربندی کنید.
چراکه این عکس قرار نیست تنها شادی یک کودک را نشان دهد. این عکس باید شادی یک کودک پس از برنده شدن در مسابقه فوتبال را نشان دهد.
سوژه را در یک قاب فرضی کادربندی کنید. اگر از یک منظره عکس میگیرید، سعی کنید چند شاخه از درخت را در پیش زمینه عکس قرار دهید و البته نیازی نیست که شاخهها واضح (فکوس) باشند.
شما می توانید از این قاب های فرضی برای عکس گرفتن از مردم نیز بهره ببرید. خلاق باشید چرا که این قاب ها به تصویر عمق می بخشند و نظر بیننده را به سوژه ی مورد نظرجلب می کنند
قانون "یک سوم" بهره ببرید. کادر فرضی را به سه قسمت عمودی و افقی تقسیم کنید. چهار نقطه نقاطع این خطوط بهترین محل برای قراردادن سوژه است. سعی کنید با تمرین این نکته را در عکسهایتان رعایت کنید.
گاهی سوژه را در وسط قرار دهید و با مقایسه عکسها متوجه اهمیت قانون "یک سوم" در کادربندی شوید
در عکاسی از چشماندازها و مناظر به دنبال خطوط S مانند امتداد یک رودخانه و یا جاده باشید. این خطوط منحنی چشم را روی تصویر بازی میدهد. پس به جای ایستادن روی به روی یک رودخانه، کمی تغییر مکان بدهید تا مسیر رودخانه خطی منحنی ایجاد کند.
این تکنیک را برای به تصویر کشیدن تمام سوژهها حتی یک شاخه گل و یا گیاهان نیز میتوانید اجرا کنید
شامل 9 اسلاید POWERPOINT
دانلود پاورپوینت چطور یک عکس خوب بگیریم