لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 9
خودآموز کارآفرینی در فناوری نانو
مقدمه
فناوری نانو عرصهای نسبتاً نوظهور و جدید است که توجه بسیاری از شرکتهای تجاری و تولیدی را در دنیا به خود جلب نموده است. در کشور ما نیز شرکتها، علاقه زیادی به این فناوری از خود نشان داده و کمکم در حال ورود به این عرصه جدید میباشند.
با وجود علاقه شرکتهای داخلی به این عرصه نوظهور، انتخاب زمینه کاری مناسب و مفید چالشی است که از سوی بیشتر علاقهمندان کارآفرینی در دانشگاه و صنعت و همچنین شبکه شرکتهای ستاد با جدیت دنبال میشود. فناوری نانو یک موضوع جدید و در عین حال چندرشتهای است و لذا انتخاب یک زمینه کاری مناسب که با امکانات و تواناییهای کارآفرین از یک سو، و خواستههای بازار از سوی دیگر سازگار باشد، چالشبرانگیز است. هدف از نگارش این بحث کمک به حل این مشکل است.
آنچه در ذیل آمده است، معرفی روندی منطقی برای انتخاب زمینه کاری مناسب بر اساس آخرین اطلاعات و منابع موجود در ستاد است. شما با مطالعه مطالب زیر و مراجعه به منابع معرفی شده میتوانید به صورت گام به گام، دید روشنتری از این فناوری و عرصههای مختلف آن پیدا کرده و در نهایت زمینه کاری مناسب را برگزینید.
نکات مهم:
قبل از شروع بحث یادآوری چند نکته لازم به نظر میرسد:
1. در این نوشته زمینه کاری خاصی معرفی نمیشود. انتخاب زمینه فعالیت تابع خلاقیت و سلیقه خود شما بوده و ما فقط عرصههای موجود و قابلیتها و محدودیتهای فناوری نانو و نیازمندیهای صنعت را معرفی خواهیم کرد.
2. این متن دائماً در حال به روزرسانی است. مثلاً مطالبی که به صورت کلی در برخی بخشها وجود دارند، ممکن است در آینده به صورت دقیقتر و با جزئیات بیشتر ارائه گردند.
چکیده مطالب
1)معرفی نانو
پیش از هر چیز، اگر شما با فناوری نانوآشنایی ندارید و یا آشنایی شما مختصر میباشد، بهتر است ابتدا اطلاعات کاملتری راجع به این فناوری نوظهور داشته باشید.
اولین بخشی که باید با آن آشنا شوید، تعریف فناوری نانو است. تعاریف مختلفی از این فناوری ارائه شده است که جنبههای مختلفی از آن را مدنظر داشتهاند. برای به دست آوردن یک تعریف مختصر و مفید میتوانید به بخش تعریف فناوری نانو مراجعه کنید.
پس از آشنایی با تعریف فناوری نانو، باید با تفاوت این فناوری جدید با فناوریهای دیگر و به عبارت بهتر وجه تمایز آن با سایر فناوریها آشنا شوید. تفاوت فناوری نانو با سایر فناوریها در «عناصر پایه» یا نانوساختارهایی است که در این فناوری مورد استفاده قرار میگیرند. برای آشنایی با عناصر پایه مختلف در این فناوری و تقسیمبندیهای آنها، و همچنین به دست آوردن تعریفی از هر کدام میتوانید درخت عناصر پایه را ببینید. در این درخت، عناصر پایه مختلف به صورت درختی و در سه سطح مختلف طبقهبندی شدهاند. در سطح اول، عناصر پایه اصلی آورده شده و درسطوح دوم و سوم زیرمجموعههای هر یک از این عناصر نمایش داده شدهاند. توضیحات و تعاریف مربوط به هر یک از این عناصر پایه به همراه ویژگیهای مهم هر کدام در گزارش درخت عناصر پایه آورده شدهاند. همچنین برخی از عناصر پایه، بیشترین استفاده را در مقالات و اختراعات داشتهاند، پس شما نیز احتمالاً با این عناصر سر وکار خواهید داشت و آگاهی از این عناصر میتواند به شما کمک کند. در صورتی که مایل به دانستن مطالب بیشتر و جامعتر در مورد هر یک از عناصر پایه هستید، میتوانید به بخش مربوطه در گزارش فرصتهای فناوری نانو مراجعه کنید.
مرحله بعدی پس از به دست آوردن اطلاعات در مورد عناصر پایه، آشنایی با موضوعات کلان مطرح در فناوری نانو میباشد. برای این منظور میتوانید از درخت هستههای اصلی توسعه فناوری نانو استفاده کنید. برای جلوگیری از موازیکاری و بخشینگری در فناوری نانو، سعی شده است بخشها و مراکز اصلی فناوری نانو استخراج شده و به صورت درختی مجزا به نام هستههای اصلی توسعه فناوری نانو آورده شوند. حاصل کار، هشت مرکز کاربردی (تقاضامحور) و 3 مرکز بنیادی (عرضهمحور) میباشد که میتوانید آنها را در این درخت مشاهده کنید. جهت آشنایی بیشتر با بخشهای کاربردی درخت هستههای فناوری نانو، یک سری فایلهای ارائه powerpoint مربوط به این بخشها تهیه شدهاند که میتوانید آنها را مشاهده کنید.
در نهایت در صورتی که میخواهید اطلاعات بیشتری درباره مفاهیم، تاریخچه و ... فناوری نانو دریافت کنید، میتوانید به بخش دانستنیهای نانو در سایت سری بزنید.
2)قابلیتهای تجاری فناوری نانو
پس از آشنایی با مفاهیم اولیه فناوری نانو، گام بعدی دانستن قابلیتهای کاربردی آن و نیازها و پیشبینیهای متخصصان جهانی از زمان بازاری شدن محصولات این فناوری میباشد.
فناوری نانو یک فناوری میان رشتهای است که پیشبینی میشود تقریباً بر تمام صنایع تأثیرگذار باشد. جهت آشنایی با کاربردهای بالفعل و بالقوه این فناوری انقلابی میتوانید از درخت صنعت و گزارش مربوطه بهره ببرید. در این ساختار درختی که دارای چهار سطح مختلف میباشد، صنایع اصلی و زیرمجموعههای هریک از این صنایع آورده شده است (سطح 1 و2). در سطح سوم کاربردهای بالفعل و بالقوهای که فناوری نانو در هر بخش دارد، بیان شده، و در سطح چهارم، عناصر پایهای که برای رسیدن به آن کاربرد مورد استفاده قرار میگیرند، ذکر گردیدهاند. از روی مزیت کاربردی ذکر شده در سطح سوم این درخت میتوانید جذابیت هر یک از این کاربردها را بررسی کرده و گزینه مطلوب را برای صنعت مورد علاقه خود برگزینید. سپس با استفاده از درخت فناوری و سپس علم نانو، نحوه ساخت نانوساختار انتخاب شده خود را پی بگیرید. همچنین با استفاده از مراجع درخت صنعت، میتوانید در برخی از حوزهها، شرکتهای فعال دنیا را
کارآفرینی نانو