اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره مواردی که در ساختمان کابل کاربرد دارند

اختصاصی از اینو دیدی تحقیق درباره مواردی که در ساختمان کابل کاربرد دارند دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 81

 

مواردی که در ساختمان کابل کاربرد دارند

5-1- فلزات

امروزه فلزات نقره، مس، آلومینیوم، سرب، فولاد به صورت های گوناگون در ساختمان کابل ها مصرف دارند. جدول شماره (5-1) بازگو گننده ویژگی های برقی این فلزات است. بررسی این ویژگی ها و توجه به قیمت آنها این واقعیت را نشان می دهد که مس و آلومینیوم بهترین رسانای شناخته شده هستند، اگرچه تجربیاتی نیز درباره سدیم وجود دارد. در ابر رساناها نیز مس و آلومینیوم رساناهای اصلی هستند، اگر چه تجربیاتی نیز درباره سدیم وجود دارد . در ابر رساناها نیز مس و آلومینیوم رساناهای اصلی هستند که با پوششی از آلیاژهای ویژه همراهی می شوند. جدول شماره (5-2) نیز بیانگر ویژگی های فیزیکی فلزاتی است که بیشترین کاربرد را در ساختمان کابل دارند.

5-1-1 مس

مس به آسانی غلطک پذیر است و میله آن پس از کشیدن به صورت سیم نازکی درمی آید، این ویژگی همراه با رسانایی عالی، آن را به عنوان بهترین رسانا در این پنجاه سال بی رقیب ساخته است. کمیته جهانی الکتروتکنیک، مس نرم با مقاومت ویژه 0724/1 میکرواهم سانتیمتر در را مس 100% شناخته و در استاندارد جهانی (IACS) معرفی کرده است.

درجه و کیفیت مس برای کاربردهای برقی به ویژه به جای رسانا بسیار مهم است و تنها از مسی می توان سود برد که دارای بالاترین رسانایی باشد، چنین مسی در تعریف از مس 100 درصد استاندارد IACS نیز فراتر می رود.

رسانایی مس در اثر وجود ناسرگیها کاهش می یابد و اعمال کارهای مکانیکی برروی آن باعث تغییر در اندازه هایش می شود (سیم یا شمش مسی را لاغر تر می کند). برای کاربردهای برقی تنها می باید از مس با سرگی 95/99 درصد سود برد. امروزه برای دستیابی به این ویژگی، مس را از آخرین پالایش الکترولیتی نیز می گذرانند. خوشبختانه توانمندی مکانیکی سیم های مسی باز پخته (نرم شده) برای مصرف در هر نوع کابل مناسب می باشد. از سویی اگر به هنگام آماده سازی سیم های رسانا کارهای مکانیکی اضافی بر روی آنها انجام گیرد، مانند فشرده سازی مکانیکی که منجر به تغییر اندازه آنها شود (باعث لاغر تر شدن رسانا شود) توانمندی مکانیکی آن کاهش می یابد. در روند ساخت کابل های خود نگهدار که در آن مس بیشتر از اندازه کشیده می شود تغییر یا کاهش تا 3% نیز می رسد. این کاهش می یابد به روالی جبران شود، یکی از راهها این است که اندازه سیم را از پیچ طوری گزینش نمایند که پس از کشش به اندازه دلخواه برسد.

امروزه در کابل های سیم کشی و کابل های انعطاف پذیر تنها از رساناهای مسی سود می برند، در این میان مقاطع کمتر از 10 میلیمتر مربع بیشتر یک تکه و گردند و مقاطع فراتر از آن از رشته سیمهای نازک مسی به هم تابیده و کلاف شده ساخته می شوند. یادآوری می شود که مقطع رسانا در اصل نه به روال هندسی بلکه به صورت مقطع موثر برقی تعیین و عنوان می شود – در حقیقت مقطع رسانا بر پایه سنجش مقاومت تعیین می گردد. یادآوری می نماید که اگر مس بر ماده عایق اثر ناجور بگذارد، لازم خواهد بود تا مس را قلع اندود کنند.

در IEC شماره 60028 به نام « استاندارد جهانی مقاومت مس» مقاومت ویژه استاندارد مس در برابر است با:

ضریب دمای مس نسبت به رسانایی ویژه آن کاهش یا افزایش می یابد. بررسیها نشان می دهند که حاصل ضرب ضریب دما و مقاومت ویژه مس اگر تغییری در رسانایی مس به وجود آید، همواره برابر است با:

مقاومت ویژه به طور کلی نسبت به دما با رابطه زیر تغییر می کند:

برای مس رابطه به این شکل در می آید:

که در آن به سانتی گراد بیان می شود.

در روند طراحی مدارهای کابل، به رغم آبهامات پرهیز ناپذیری که همواره در ارایه اطلاعات و داده ها وجود دارد بهره گیری از ضریب های زیرین کافی خواهد بود.

و به روال کلی:

پس از اندازه گیری مقاومت اگر بخواهند شرایط مرجع (دمای و در ازای 1000 متر) را به دست آورند، بر پایه استاندارد IEC به شماره 60228 سال 1966، از رابطه زیر سود می برند.

که در آن:

= دمای رسانا به

مقاومت اندازه گیری شده رسانا در

=1 در ازای کابل km

مقاومت رسانا در

از سویی برای دستیابی به یک مقطع و با صرفه، که کمترین شماره از رشته سیمهای استاندارد مسی را داشته باشد، از رابطه زیر که در استاندارد IEC شماره 60228 اندکی تغییر کرده است سود می برند.

که در آن:

=A مقاومت ویژه رسانای مسی در برابر با:

 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره مواردی که در ساختمان کابل کاربرد دارند
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد