تحقیق درباه آب مصرفی در کارخانه های تولید شکر.
با فرمت word
قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات : 12
فرمت : doc
آب مصرفی در کارخانه های تولید شکر
مصرف آب در کارخانه های تولید شکر زیاد است و آب در مراحل مختلف کاربرد دارد.
آبهای خروجی از کارخانه های تولید شکر اغلب آلوده بوده و در صورتی که کارخانه فاقد تجهیزات مناسب تصفیه فاضلاب باشد، از عوامل عمده آلوده کننده محیط زیست در حساب می آیند.
ا ز جمله آبهای مصرفی در کارخانه های تولید شکر، به موارد زیر می توان اشاره کرد:
1-آبهای مصرفی در انتقال و شستشوی چغندر
برای انتقال چغندر از سیلوها به محل فرآیند و همچنین برای شستشوی چغندر اب زیادی مصرف می شود. به عبارت دیگر حدود 4تا 8 برابر چغندر مصرفی کارخانه،آب برای انتقال چغندر لازم می باشد وبرای شستشوی چغندر میزان آب مورد لزوم حدود 1تا2برابر چغندر مصرفی است.برای تامین این آب زیاد، کارخانه مجبور است که آب مصرف شده در انتقال و شستشوی چغندر را پس از ته نشین سازی ناخالصیها و گل موجود در آن، بازیابی کرده و مجددا" مورد استفاده قرار دهد، لذا آب مصرفی در قسمت مذکور در طول بهره برداری کارخانه تقریبا" در مداری بسته در حال گردش و استفاده می باشد
همان طور که بیان شد، پس ار استفاده، آبهای مذکور آلوده را به ذرات گل و مواد آلی می شوند، بنابراین آنها را به حوضچه ها یا دکانتورهای مخصوص انتقال داده و مدتی نگه می دارند تا مواد معلق موجود در آن تا حد ممکن رسوب کرده جداسازی شوند. در برخی موارد ممکن است برای افزایش سرعت ته نشینی ذرات معلق، مقداری آهک به آبهای موجود در حوضچه ها اضافه شود.پس از هر بار استفاده از آبهای مذکور مقداری از آن در اثر عواملی مانند تبخیر و همراه شدن با گل ته نشین شده در حوضچه ها، کاسته میشود که باید به همان میزان آب جدید کمکی وارد سیستم کرد
یکی از فاکتورهای مهم در تعیین میزان آلودگی ابهای مصرفی در انتقال وشستشوی چغندر اندازه گیری نیاز بیوشیمیایی اکسیژن (BOD=Biochemical Oxygen demand)
در آبهای مذکور است که آلودگی آب را به مواد آلی نشان می دهد. میزان این آلودگی در آبهای مذکور معمولا" در محدوده 3000تا7000(ppm) است. در صورتی که حجم آب جدید کمکی ورودی به سیستم کم می شود، میزان این آلودگی افزایش می یابد و در صورتی کهبه بیش از 8000(ppm) برسد، دیگر تصفیه مکانیکی آب به صورت ته نشین سازی مواد معلق کافی نبوده و لازم است بر روی آب، تصفیه بیولوژیکی با سیستمهای هوازی و بی هوازی نیز انجام شود تا میزان آلودگی آبهای مذکور کاهش یافته و قابل استفاده در قسمتهای مورد اشاره بخصوص قسمت چغندر شویی باشد.
2-آبهای مصرفی در دیفیوزر
آب تازه مصرفی در دستگاه دیفیوزر عمدتا" از آبهای کندانس مربوط به سیستمهای گرم کننده و تبخیر کننده در قسمتهای مختلف کارخانه بخصوص اواپراتور ها تامین می شود.بقیه آب مصرفی در دیفیوزر، آب حاصل از پرس تفاله است که حاوی مواد قندی است و دائما" به دیفیوزر بازگشت داده می شود،آب پرس تفاله در مواردی تا حدود 45 درصد آب لازم در دیفیوزر را تامین می کند. این آب قبل از ورود به دیفیوزر از گرم کنندهای عبور داده می شود تا دمای آن افزایش یافته و بار میکروبی آن کاهش یابد و آماده استفاده در دیفیوزر گردد.
3-آب کندانسور بارو متریک و سیستم تامین خلأ
بخار متصاعده شده از شربت و در حال تغلیظ در بدنه آخر اواپراتور و بخار حاصل در دیگهای بخار معمولا" در کندانسور بارومتریک به آب مقطر (آب کندانس) تبدیل می شوند.
با استفاده از پمپ خلأ، کاهش فشار لازم در اواپراتورها و دیگهای پخت برقرار می شوند در نتیجه این کار، بخار حاصل از تبخیر شربت در بدنه آخر اواپراتورها و دیگهای پخت به سمت پمپ خلأ می آید، لذا باید این بخار قبل از رسیدن به پمپ خلأ،کندانس شده و جداسازی شود. بخار مذکور وارد دستگاه کندانسور مخصوصی می شود که اصطلاحآ" کندانسور بارو متریک گفته می شود. این دستگاه شامل مخزنی استوانه ای،دارای صفحات متعدد و لوله ای طویل تا حدود 10 متر می باشد. پس از ورود بخار، مقدار زیادی آب خنک بر روی بخار پاشیده می شود،صفحات متعدد دستگاه سطح تماس آب و بخار را افزایش می دهند، در نتیجه با کاهش دمای بخار، عمل تقطیر و تبدیل آن به آب کندانس صورت می گیرد. سپس آبهای موجود در مخزن از طریق لوله طویل، در اثر نیروی جاذبه
لینک دانلود آب مصرفی در کارخانه های تولید شکر. پایین
مقاله در مورد آب مصرفی در کارخانه های تولید شکر.