لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 2
بازی فعالیتی منطقی است در پاسخ به تعاملهای رقابتی
به نام من/ به کام دیگران (تئوری استدلال گروه)
تصمیم گیری : چیزی است که فقط و فقط و فقط خودم درآن نقش دارم؟
29 آوریل 2008
رفتار مردم مبتنی بر بهترین تمایلات شخصی خودشان است، بر اساس این نگرش سنتی، ما هر آنچه را که در مورد آن خود تصمیم گرفته ایم ،انجام می دهیم. اما روانشناسان دانشگاه لیزستر و اکستر اخیرا شواهدی را یافته اند که نشان می دهد این فرضیه لزوما واقعیت ندارد. در واقع تحقیقات صورت گرفته توسط شورای تحقیقات اجتماعی و اقتصادی نشان میدهد که ما بیشتر درجهت خواسته های بهینه گروه هایمان و اغلب با هزینه شخصی خودمان فعالیت می کنیم.
اولین تست های تئوری استدلال گروهی را روانشناسان انجام داده اند که در آن این دو دیدگاه را که در مورد چگونگی کنش مردم بوده و به خوبی شناخته شده اند. مورد ارزیابی قرار می دهد.نظریه بازی کلاسیک یا ناب پیش بینی می کند که مردم براساس مقاصد شخصی شان عمل می کنند. اما آنچه درتئوری استدلال گروهی مطرح است حاکی از این است که نحوه فعالیت و رفتار مردم بیش از آنکه مبتنی بر جلب منافع شخصی شان باشد ،در خدمت تامین خواسته ها و تمایلات جمعی و گروهی آنها است .
رهبر این تحقیقات پروفسور اندرو کلمن، از مدرسه روانشناسی دانشگاه لیزستر، چنین می گوید " ما نشان داده ایم که در بعضی پیشامدها (رویدادها) تصمیم گیرندگان بیش از آنکه بر اساس پیشگویی های نظریه بازیهای ناب کاملا شخصی عمل کنند، در جهت هنجارها و تمایلات گروه همنوا می شوند.
" ما دو آزمایش انجام دادیم که جهت آزمون نظریه بازیهای کلاسیک در برابر تئوریهای استدلال گروهی طراحی شده بود و در سال 1990 توسط تئوریسین های بریتانیایی توسعه یافته بودند. بر اساس تئوری کلاسیک نظریه بازیها، تصمیم گیرندگان در جهت منافع شخصی خودشان همواره عمل می کنند، که به " تعادل نش" موسوم است و به نام نظریه پرداز آمریکایی نظریه بازیها و برنده جایزه نوبل جان نش شناخته می شود ( وفیلم یک ذهن زیبا با موضوع زندگی وی به نمایش در آمد.)
تئوری استدلال گروهی ایجاد گردید تا توضیحی باشد برای اینکه چرا در بعضی موارد مردم نه تنها بر اساس منافع شخصی خود رفتار نمی کنند بلکه در جهت هنجار (تمایلات ) خانواده هایشان، شرکتها، دوایر کاری، یا دسته های مذهبی، گروههای نژادی و قومی و ملی شان رفتار می کنند."
پروفسور کلمن خرسند از کسب این نتایج ادامه می دهد :"استدلال گروهی یک فرایند شناخته شده است، اما در چارچوب نظریه بازیهای ناب (ارتدوکس) غیر قابل توضیح است. برای اولین بار یافته های ما نشان می دهد که (نظریه استدلال گروهی) در پیش بینی نحوه تصمیم گیری بسیار توانمندتر از نظریه بازیهای ناب در بازیهای مشابه است. "
این مطالعات توسط پروفسور اندرو کلمن و دکتر بریونی پولفورد از دانشکاه لیزستر با همکاری دکتر جو رز از دانشگاه اکستر صورت گرفته است.
نتایج این مطالعات در شماره آتی نشریه Acta Psychologica به همراه نظرات نظریه پردازان تصمیم سازی از انگلستان ، هلند و امریکا به چاپ خواهد رسید.
منبع :
Decision Making: Is It All 'Me, Me, Me'?
ScienceDaily (Apr. 29, 2008)
تحقیق در مورد بازی فعالیتی منطقی است در پاسخ به تعاملهای رقابتی