شاخه بندپایان موفقترین جانوران بوده و نسبت به سایر شاخهها از تعدد و تنوع بیشماری برخوردارهستند. بطوری که از میان قریب به یک میلیون و پانصد هزار گونه جانوری شناخته شده 4/3 آن را بندپایان به خود اختصاص میدهند.
بسیاری ازبندپایان برای ما شناخته شده هستند بویژه حشرات که در اکثر زیستگاهها بسر میبرند. موفقیت این شاخه از جانواران ، نتیجه ساختمان اساسی بدن بویژه سازمان قطعه قطعهای و اسکلت خارجی کیتینی آنهاست.
قرآن به نوعی بازگوکننده اهمیت علم حشره شناسی می باشد. سوره های نمل، نحل و عنکبوت به افتخار حشرات و خویشاوندان نزدیک آنها نامگذاری شده اند.
از سوی دیگر، خداوند توجه انسان را به پروانه، پشه، ملخ، مگس و موریانه جلب نموده است:
[آنان حرکت کردند] تا به سرزمین مورچگان رسیدند؛ مورچه اى گفت: به لانه هاى خود بروید تا سلیمان و لشکرش شما را پایمال نکنند در حالى که نمى فهمند!
( سورة نمل، آیة 18).
آیاتی از قران کریم در مورد حشرات :
زنـبـور عـسـل:
«و خدا به زنبورعسل وحی نمود کـه: از کوهها، درختان
واز کندوهائی که مردم درست می کنند برای خود آشیانه بگیر.
بعد ازهر ثمری بخور وبعد (در بازگشت) مسیرهای مشخص شده پروردگار خود را دنبال کن(یا مسیرهای ساده شده پروردگار خود را دنبال کن). از شکمهای آن نوشیدنی با رنگهای گوناگون در می آید و در آن مداوائی برای مردم وجود دارد. در این رابطه برای افراد اندیشمند نشانه ای وجود دارد».
نکات آیه:
1ـــ مسـیـر بازگشت زنبور عسل رند و بی درد سر است:
زنبور عسل با اشعه فوق بنفش می بیند. وقتی مسیری را
رود مـغـز آن زاویه هـای نـور خورشید را ضبط می کند. در
بازگشت بر اساس همان اطلاعات برمی گردد.
وقتی هوا ابری باشد نیز خورشید را با تحلیل نور می تواند از پشت ابرهـا ببیند. جهات مغناطیسی شمال و جنوب نیز بکار می گیرد. و کندوی خود را هم از بوی آن می شناسد.
شامل 60 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت حشرات در قرآن و احادیث