لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 29
رزها درختچههایی از خانواده گل سرخ (Rosaceae) میباشند. این خانواده متجاوز از 2000 گونه و حدود 100 جنس را دربرمیگیرد.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damasena درختچهای است خزندار (Decideous) و شاید بندرت در بین آنها همیشه سبز (Evergreen) یافت شود.
جنس Rosa دارای 250 گونه بوده که مهمترین آنها به غیر از گل محمدی از نظر تهیه اسانس و گلاب عبارتند از :
R.centrifolia و R.alba و R.moschata (نسترن) و R.caninal و (گل سرخ) R.galica. عدد پایه کروموزومی کلیه رزها 14=n2 است. رزهای اهلی جهان اکثراً اکتاپلوئید هستند و 56= n8 کروموزوم دارند.
گل محمدی از اواخر قرن شانزدهم از آسیای صغیر و به احتمال زیاد از دمشق به اروپا برده شده است.
این درختچه تولید گهای بسیار معطر مینماید که خاصیت دارویی دارد.
گل محمدی در بیشتر مناطق و استانهای کشور به خصوص آذربایجان، اصفهان، مرکزی، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، همدان، سمنان، گنبد و گرگان و یزد سابقه کشت دارد و از آن گل خشک، گلاب و اسانس تهیه میشود که مصارف خوراکی، دارویی و عطرسازی دارند.
بر اساس آخرین اطلاعات حدود 2500 هکتار به کشت گل محمدی اختصاص دارد و حدود 1350 تن گل تر و 190 تن گل خشک، 1350 تن گلاب و حدود 200 کیلوگرم اسانس از آن استحصال میشود. اسانس گل محمدی، بی رنگ، زرد و یا سبز رنگ است و در 20 درجه سانتیگراد حالت روان دارد و در
گلاب