دانلود مقاله تحقیقی با موضوع تاثیر دمای حرارتی دهی بر رنگ ایجاد شده با رنگدانه ی zr,v)sio4) لعاب سرامیک مات
*آزمایشگاه لعاب*
نوع فایل : Word
تعداد صفحات : 17
فهرست محتوا
پیشگفتار
خلاصه
تحلیل واکنش پذیریهای فیزیکی بین رنگدانهها، کدرسازها و لعابها برای درک رفتار نوری لعابهای سرامیک مهم میباشند. ضمناً مهم است که تمایز قائل شویم که آیا لعاب مات میشود چون فاز بلوری شده میتواند به ویژگیهای نوری سیستم کمک میکند یا نه. اندازه و کیفیت بلورهای ایجاد شده به طور قابل توجهی میتواند رنگ لعاب را تغییر دهد. هدف این بررسی ارزیابی تأثیر دمای حرارت دهی بر پایداری رنگ یک سرامیک مات شده توسط رنگدانهی وانادیم – زیرکن آبی است. تحلیل انکساری کمی اشعهی ایکس به منظور ارزیابی کردن انحلال رنگدانه در سه دمای مورد بررسی قرار گرفته و کیفیت بلورهای زیر کن ایجاد شده در محل اصلی خود میباشد. تحقیق گزارش شده اهمیت مورد توجه قرار دادن تمام اجزاء در سیستم نوری چند جزئی به عنوان یک لعاب سرامیک را اثبات مینماید.
کلمات کلیدی : زنگ، اسپکتروسکوپی؛ روشهای اشعهی ایکس؛ سرامیکهای سنتی، لعابها: (zr,v)siot
1- مقدمه
در صنعت سرامیک یک هدف پیش پا افتاده در کاربرد لعاب ارتقا دادن هنر زیبایی شناسی محصول پایانی است، در این زمینه توزیع اندازهی بافت و ذره هم رنگدانهها و هم بلورها توسط لعاب مات میشود، و تقابل شیمیایی و فیزیکی بین رنگدانهها و لعابها هنگام حرارت دیدن اساسی و مهم است تا فرآیند رنگ آمیزی کنترل شود. در واقع، رنگدانهی مشابه میتواند بسته به دمای حرارت دهی و ترکیب شیمیایی لعاب برای رنگ آمیزی، رنگهای نسبتاً متفاوتی ایجاد نماید.
کنترل بلوری شدن، و جلوگیری از انحلال رنگدانهها در لعابها و مواد بین سلولی بافتهای سرامیک طی حرارت دهی برای بهتر کردن ویژگیها، ظاهر و قابلیت تکثیر محصولات مهم است. جوهرهای چند اکسیده مواد شاخص در لعابهای حرار دهی سریع میباشند. 4-2- و رنگدانههای زیرکن (zrsiot) متداولترین مواد رنگی مورد استفاده هستند. در مقایسه با اجزای دستهی دیگر، جوهر معمولاً کمترین دمای ذوب را دارد اما نسبت به رنگدانههای سرامیک خورندهترین میباشد. ابتدا برای لعاب دادنها معمولا sio2 به عنوان شکل دهندهی اصلی شیشه، قلیاها (k2o, Na2o)، ZnO, B2O3 یا SrO به عنوان سیالهی اصلی، AL2O3, MgO, CaO برای افزایش سختی و دوام لعاب دادن منظور میشدند. ضمناً پوششهای کدر، که بیشترین پوششهای تولید شده هستند، معمولاً با ZrO2 در هم میآمیزند. کدری و سفیدی از طریق بلوری شدن زیرکن بدست میآیند. ..
- 2- فرآیند آزمایشی
- 3- نتایج و بحث
- نتایج
- شکل 1- ریزنگار SEM بلورها زیرکن ایجاد شده در لعاب در دمای Cْ1175
- شکل 2 ریزنگار SEM رنگدانهی زیرکن آبی – وانادیم استفاده شده در این تحقیق
- شکل 3- توزیع اندازهی ذرهی رنگدانهی زیر کن آبی – وانادیم استفاده شده
- شکل 4- چرخههای حرارت دهی به کار رفته برای لعابها
- شکل 5- منحنی DTA لعاب با %wt5 از رنگدانهی زیرکن آبی – وانادیم .
- شکل 6 – منحنی مشاهده شده، محاسبه شده و متفاوت از بهتر شدن از طریق Rietveld لعاب حرارت دیده در cْ1200 . علامتها نشان دهندهی فاز انعکاس مربوط به زیرکن، کراندوم و زیرکن است (به ترتیب از پایین به بالا)
- شکل 7 منحنیهای ضرایب انعکاسی لعابهای حرارت داده شده در دماهای بررسی شده
- شکل 8 ریزنگارهای SEM لعابهای حرارت داده شده در Cْ1150 (A)، Cْ1175 (B) وCْ1200 (C)
- شکل 9. طبقه بندی (بدست آمده از طریق نرم افزار تحلیل تصویر) بلورهای زیرکن ایجاد شده در محل اصلی خود از لعابهای حرارت دیده شده در و
- و و طیفهای (D) EDS از اجزای رنگدانه
- جدول 1 ترکیب شیمیایی جوهر کدر
- جدول 2 عوامل L ، a ، b لعاب های رنگ زده شدهی حرارت دیده در دماهای مختلف
تاثیر دمای حرارتی دهی بر رنگ ایجاد شده با رنگدانه ی zr,v) sio4) لعاب سرامیک مات