حسن آباد در مرکز شهر
تهران و در منطقه منیریه قرار گرفته و میدانی نیز به اسم حسن آباد(که پس از انقلاب به"میدان 31 شهریور"تغییر نام یافته است) در آن منطقه وجود دارد.میدان حسن آباد از میدان های تاریخی و جز بافت تاریخی و سنتی قاجاری است.
میدان حسن و ساختمان های اطراف آن طی 10 سال، بین سال های1313-1303 ه.ق ساخته شده است. حسن آباد رامیرزا یوسف آشیانی، صدراعظم ناصر الدین شاه بنا کرد و نام پسرش میرزا حسن مستوفی الممالک را به آن گذاشت. میدان را کریم اقا بوذر جمهری،با ویران کردن خانه ها و مغازه های چهار طرف،توسعه داد و بعدها هشت گنبد در هشت قسمت میدان بنا کرد. در سال 1345 ه.ق ، یکی از گنبدهای به منظور ساختن بانک ملی تخریب شد و میدان هشت گنبدان به هفت گنبدان تبدیل گردید. این گنبد هم اکنون بازسازی شده است.ساختمان های چهارطرف میدان کار "قلیچ باقلیان" (که عمارت شهربانی را هم ساخته) است و مهندس محاسب آن،معماربرجسته ارمنی (لئون تادوسیان) ( کسی که کاخ مرمر را هم به پایان برد) بوده است.
این میدان به سبک معماری عصر رنسانس و با اقتباس از پلادیو،معمار معروف عصر رنسانس ایتالیا،بنا گریده است.چهار ساختمان میدان حسن آباد قرینه یکدیگرند و به گونه ای منحنی در چهار گوشه میدان قرار گرفته اند.
پارک شهر
پارک شهر در جنوب میدان حسن آباد واقع شده؛ این پارک با امکاناتی مانند؛ دریاچه، کتابخانه، زمین بازی، استخر و نمازخانه مکانی زیبا را برای گردش و تفریح در اختیار شما قرار می دهد. سرتاسر پارک شهر پوشیده از گیاهان متنوع است که حتی با سرد شدن هوا هنوز سبزی خود را حفظ کرده اند. در ابتدای تمام ورودیهای پارک، تابلو راهنما وجود دارد که شما می توانید برای پیدا کردن امکانات مورد علاقه خود از آنها استفاده کنید.
اکثر مغازه هایی که در حاشیه میدان قرار دارند با سبک معماری قدیمی ساخته شده و فقط برخی از صاحبان، نمای درونی آن را تغییر داده اند. در اطراف میدان حسن آباد کمتر خانه های مسکونی دیده می شود و بیشتر مغازه هایی که تا نیمه شب باز هستند را می توان در آنجا یافت.
دانلود پاورپوینت تحلیل فضای شهری میدان حسن آباد تهران - 50 اسلاید