فرمت فایل : word (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 74 صفحه
چکیده
هجرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله از مکه به مدینه، نقطه عطفی در تاریخ فرهنگ اسلامی است. پرداختن به هجرت از این نظر اهمیت دارد که امروزه کشورهای اسلامی، بیش از هر زمان دیگر به وحدت و یکپارچگی نیاز دارند و بیگمان، یکی از مظاهر وحدت، کوشش برای حفظ تاریخ اسلامی است. کشورهای اسلامی باید مبنای کار خود را در تمام مناسبتها بر اساس تاریخ هجری تنظیم کنند و بدین گونه پایههای یکپارچگی خود را استوارتر سازند. دشمن هیچگاه از این عامل وحدتبخش غافل نبوده و کوشیده است تا کشورهای اسلامی و عربی از تاریخ هجری چشمپوشی کنند و تاریخ میلادی را مبنای تقویم کاری خود قرار دهند.یکی از وظایف مهم رسانه ملی، پاسداری از این تاریخ افتخارآمیز است و این نوشتار در همین راستا تدوین شده است.
فهرست
دیباچه- پیشگفتار
- فصل اول: چگونگی هجرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
- گزینش یثرب
- آغاز مهاجرت
- اجتماع در دارالندوه
- پیشنهادهای دارالندوه
- آگاه شدن پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله از تصمیم قریش
- چگونگی خروج پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله از مکه
- هجوم مشرکان به خانه وحی
- پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله پس از خروج از خانه
- پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله در غار ثور
- ورود پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهبه یثرب
- نخستین اقدام پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله در یثرب
- فصل دوم: نقش امام علی علیهالسلام در هجرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
- فصل سوم: هجرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله، مبدأ تاریخ اسلام
- فصل چهارم: آموزههای هجرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
- حفظ دین به بهای هجرت
- جانفشانی در راه حفظ دین
- بازگرداندن امانتها و ادای دین پیش از هجرت
- تأمین شخصی هزینههای سفر
- اصل تدبیر، شرط رسیدن به هدف
- پشتیبانی خداوند از دینداران
- تقوا، معیار هر انتخاب
- رعایت حال میزبان در سفر
- امر به معروف و نهی از منکر در همهجا
- احترام به پیشنهادهای سازنده
- همکاری در کارها
- تبلیغ همیشگی آموزههای دینی
- مؤمن و هجرتی از درون و بیرون
- فصل پنجم: هجرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله در آیینه قرآن
- فصل ششم: همراه با برنامهسازان
- کتابنامه
دیباچه
هجرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله از مکه به مدینه، نقطه عطفی در تاریخ فرهنگ اسلامی است. اگر ولادت پیامبر، ولادت نور بود، هجرتش نیز تابشی از آن نور در گستره تاریخ است. اگر بعثت، طلیعه نشر توحید بود، هجرت، نوید پیروزی آن است. اگر رحلت پیامبر، پایان تلاش سترگ رسولی بزرگ بود، تاریخ هجرت، دلیلی قاطع بر پیروزی حضرت محمد صلیاللهعلیهوآلهبه شمار میرود.
پرداختن به هجرت از این نظر اهمیت دارد که امروزه کشورهای اسلامی، بیش از هر زمان دیگر به وحدت و یکپارچگی نیاز دارند و بیگمان، یکی از مظاهر وحدت، کوشش برای حفظ تاریخ اسلامی است. کشورهای اسلامی باید مبنای کار خود را در تمام مناسبتها بر اساس تاریخ هجری تنظیم کنند و بدین گونه پایههای یکپارچگی خود را استوارتر سازند. دشمن هیچگاه از این عامل وحدتبخش غافل نبوده و کوشیده است تا کشورهای اسلامی و عربی از تاریخ هجری چشمپوشی کنند و تاریخ میلادی را مبنای تقویم کاری خود قرار دهند. کشور ما ایران نیز از این توطئه در امان نبوده است. در آغاز سال 1356 خورشیدی، تلاشهایی صورت گرفت تا برای تقویت پایههای حکومت طاغوت، تاریخ اسلامی به تاریخ شاهنشاهی تبدیل شود و حتی برای مدت کوتاهی آن را مبنای کار رژیم ستمشاهی قرار دادند. با این حال، لطف الهی و همت والای امت اسلامی ایران به رهبری امام خمینی رحمهالله، این توطئه را بسان دیگر توطئهها خنثی کرد و امروز حلقه طلایی هجرت در میان سلسله رخدادهای تاریخ اسلام، چنان اهمیتی دارد که همه رویدادهای فردی و اجتماعی ملتهای مسلمان با آن سنجیده میشود.
تحقیق جامع درباره هجرت پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله