فرمت فایل word: (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات : 6 صفحه
مقدمه :
جو یا هوای پیرامون ما، مانند یک گُلخانه عمل کرده و گازهای موجود در جو مانند شیشه های گلخانه عمل می کنند. نور خورشید پس از گذر از لایه های گاز (گازهای گلخانه ای) وارد جو زمین می شود.زمانی که نور خورشید به سطح زمین می رسد، مقداری از انرژی گرمایی آن توسط خاک، آب و جانداران جذب می شود. مقداری هم در جو زمین می ماند و باقیمانده آن به فضا برمی گردد. اگر مقدار گازهای گلخانه ای در جو از حد طبیعی آن بالاتر باشد، انرژی کمتری به فضا باز می گردد، در نتیجه جو زمین روزبه روز گرم تر و گرم تر می شود و به دنبال آن دمای کره زمین بالا و بالاتر می رود. اثر گلخانه ای، کره زمین را به اندازه ای گرم نگه می دارد که جانداران بتوانند بر روی آن زندگی کنند. اما اگر اثر گلخانه ای شدت یابد، ممکن است دمای زمین به قدری زیاد شود که جانداران نتوانند آثار گرمای آن را تحمل کنند .اثر گلخانه ای، به دام انداختن و برگرداندن تابش گرمائی (فروسرخ) به سطح زمین توسط گازهای گلخانه ای است .
اگر اثر گلخانه ای نبود از دمای کره زمین در طول شب به میزان قابل توجهی کاسته می شد و به این ترتیب شب های بسیار سردی در انتظار ما بود. همچنین اثر گلخانه ای میانگین دمای زمین را 3/3 درجه افزایش می دهد. این اثر باعث گرمایش عرض های میانی (از جمله کشورهای ایران) می شود.
تعدادی از گازها را که مقداری از انرژی خورشید را در جو زمین نگه می دارند و باعث گرم شدن جو می شوند، گازهای گلخانه ای می نامند. مهم ترین این گازها بخار آب ( H2O ) ، دی اکسیدنیتروژن ( NO2) ، دی اکسیدکربن ( CO2 ) و متان ( CH4) هستند . اگر این گازها در جو نبودند، انرژی گرمایی خورشید دوباره به فضا برمی گشت و امکان ایجاد حیات در سیاره زمین را کم می کرد.
انتشار گازهای گلخانه ای (GHG) و پیامدهای آن در تغییر آب و هوا، باعث توجه بیشتر به درک بهتر سهم تولید برق از این آلاینده ها گردیده است. با توجه به مطالعات هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوا (IPCC)[1] ، اکنون در جهان چیزی در حدود ۲۷ گیگاتن آلاینده CO2 از منابع مختلف منتشر می شود ، که در این میان ، تولید برق با مقدار ۱۰ گیگاتن یا %37 ، بیشترین سهم را در نشر گازهای گلخانه ای دارا میباشد.
مقاله بررسی نقش نیروگاههای برق آبی در کاهش تولید گازهای گلخانه ای