لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه41
بخشی از فهرست مطالب
3- 1- شبیه سازی تعیینی و تصادفی
3-3- مبانی شبیه سازی دینامیک مولکولی
3- 3- 1- معادلات حرکت و مسیر فضای سیستم
2- 4- 2- تعیین خواص سیستم
3- 4- شرایط مرزی
2- 7- حل عددی معادلات حرکت
3- 5- حل عددی معادلات حرکت
2- 7- 1- الگوریتم ورلت و انواع آن
شبیه سازی مولکولی به روشهایی گفته میشود که با در نظر گرفتن مولکولهای یک سیستم و مدل بر هم کنش آنها و محاسبه موقعیتها و سرعتهای آن ذرات در هر لحظه از زمان و استفاده از روابط مکانیک آماری خواص ماکروسکوپی سیستم را محاسبه میکند. شبیه سازیهای کامپیوتری نقش ارزشمندی در پاسخ دقیق به مسائل آماری دارند که فقط بوسیله روشهای تقریبی قابل حل هستند. بدین ترتیب شبیه سازی کامپیوتری روشی برای آزمایش نظریههای مختلف مکانیک آماری است علاوه بر این نتایج شبیه سازیهای کامپیوتری را میتوان در حد نتایج آزمایشهای واقعی دانست.
روش شبیه سازی ملکولی به عوض تلاشی جهت استنتاج رفتار میکروسکوپی از مشاهدات آزمایشگاهی، دیدگاه سازندهای را دنبال میکند که در آن سعی میشود با استفاده از سیستمهای مدل رفتار میکروسکوپی بازسازی شود. بدین ترتیب این گونه روشها میتوانند به منظور آزمایش مدلهای ارائه شده مولکولی به کار روند و یا با استفاده از مدلهای تایید شده برای محاسبه خواص مدل مورد استفاده قرار گیرند. این نقش دوگانه شبیه سازی به صورت پلی میان مدلها و پیش بینیهای نظری از یک سو و مدلها و نتایج آزمایشگاهی از سوی دیگر است. تفاوت بین شبیه سازی کامپیوتری و سایر محاسبات در نحوه استفاده از کامپیوتر است. در شبیه سازی، کامپیوتر تنها یک محاسبهگر نیست بلکه آزمایشگاهی مجازی که در آن یک سیستم بررسی میشود .
شکل 2- 1- صفحه 5 کتاب آن
به همین دلیل از تکنیکهای شبیه سازی کامپیوتری به عنوان آزمایشهای کامپیوتری نیز یاد میشود. شبیه سازی کامپیوتری ارتباط مستقیمی بین جزئیات میکروسکوپی یک سیستم (جرم اتمها، بر هم کنشهای بین آنها، شکل هندسی مولکولها و .....) و خواص ماکروسکوپی قابل اندازهگیری (معادله حالت، ضرایب انتقالی، پارامترهای نظم ساختاری و ....) برقرار میسازد که این کمیتها علاوه بر اهمیت آکادمیک در صنعت نیز از اهمیت خاصی برخوردار میباشند. انجام این آزمایشات تحت شرایط دما و فشار بسیار بالا میتواند با دشواری همراه باشد. در صورتی که انجام این گونه آزمایشات بوسیله شبیه ساز کامپیوتری کار بسیار سادهتری است. تعیین جزئیات ساختار و حرکت مولکولها به عنوان مثال در واکنشهای کاتالیستی ناهمگن، انتقال یون سریع یا واکنشهای آنزیمی بوسیله روشهای آزمایشگاهی بسیار سخت است در حالی که به سادگی میتوان این نتایج را از شبیه سازی کامپیوتری استخراج نمود. سرعت زیاد بعضی از رخدادها در واکنشها یا سیستمهای شیمیایی هر چند که تشخیص آزمایشگاهی آنها را با مشکل روبرو میکند. در شبیه سازی مولکول یک نقطه سادگی محسوب میگردد.
مقاله در مورد مبانی شبیه سازی دینامیک مولکولی