لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:37
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
تاریخچه قانون نظام صنفی
نقاط ضعف قانون نظام صنفی قدیم
اقدامات انجام شده برای تصویب قانون جدید نظام صنفی
ویژگیهای قانون نظام صنفی جدید
مشکلات و تنگناها
- عدم تناسب بین اختیارات و مسئولیت های قانونی اتحادیه های صنفی با تواناییها و امکانات آنها.
- فقدان اختیارات کافی و قانونی مجامع امور صنفی به منظور ایفای نقش خود.
- مشکلات سازمانی و تشکیلاتی مجامع امور صنفی در شهرهای کوچک کشور به طوری که تفکیک آنها به دو مجمع امور صنفی، صنوف تولیدی - خدمات فنی و توزیعی - خدماتی با توجه به مشکلات مالی، تشکیلاتی و وظیفهای موجب فقدان کارایی لازم شده بود.
- عدم پیش بینی قانونی لازم به منظور تامین بودجه کافی مجامع امور صنفی.
- شفاف نبودن مسئولیت مجامع امور صنفی و اتحادیه ها در خصوص رسیدگی به تخلفات صنفی در قانون نظام صنفی.
- عدم پیش بینی یک تشکل صنفی کشوری به عنوان سخنگوی فعال اصناف به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر بین آنها و حضور مستمر در مجامع کلان اقتصادی.
- ضعف و کمبود نیروی انسانی تحصیلکرده در حوزه صنفی بویژه در بخشهای مدیریت هیات رییسه اتحادیهها و مجامع امور صنفی.
- موانع حقوقی و مداخلات زیاد سایر حوزهها در امور اصناف.
لذا با توجه به نقاط ضعف موجود در قانون نظام صنفی ضرورت اصلاح قانون به صورت یک الزام درآمده و موجب گردید تا لایحه نظام صنفی تدوین و با مطالعات عمیق و وسیع کارشناسانه به صورت یک طرح در صحن علنی مجلس ارائه و به تصویب برسد.
اقدامات انجام شده برای تصویب قانون نظام صنفی
با توجه به نارساییهای موجود در قانون نظام صنفی قبلی و ضرورت اصلاح آن در تاریخ 16/7/1377 لایحه پیشنهادی قانون نظام صنفی و ضمائم آن جهت طرح در کمیسون اقتصادی دولت به دفتر هیات دولت ارسال گردید. پس از بررسی لایحه نظام صنفی در کمیسیون اقتصادی دولت، مقرر گردید لایحه مزبور برای بازنگری در هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی که تعداد زیادی از وزرای دولت عضو آن میباشند مطرح و پس از آن به دفتر هیات دولت جهت سیر مراحل بعدی ارسال گردد. پیشنویس لایحه نظام صنفی جدید در تاریخ 9/11/1378 به هیات دولت ارسال گردید، که آقای نعیمی پور نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تاریخ 22/1/1380 طی تذکری به رییس جمهور خواستار ارسال لایحه نظام صنفی به مجلس شورای اسلامی شدند. در پی آن هیات محترم دولت ضمن موافقت با طرح «چارچوب لایحه اصلاح قانون نظام صنفی» مقرر کرد وزارت بازرگانی به عنوان نماینده دولت در جلسات علنی مجلس برای طرح مذکور شرکت نماید.
تحقیق در مورد نظام صنفی (اصناف)