اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله جمع آوری و نگهداری حشرات

اختصاصی از اینو دیدی دانلود مقاله جمع آوری و نگهداری حشرات دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله جمع آوری و نگهداری حشرات


دانلود مقاله  جمع آوری و نگهداری حشرات

جمع‌آوری، نگهداری و کار با نمونه
     هر متخصص حشره ‌شناسی ، در حین انجام تحقیقات صحرایی مجبور به صید کردن نمونه‌ها و کار با آنهاست. این کار معمولاً شامل جمع‌آوری و نگهداری نمونه‌ها با روش‌های خاصی است که عمدتاً، و گاهی اوقات تنها روش‌هایی هستند که برای مطالعه گروه خاصی از بندپایان به کار می ‌روند. این روش‌ها برای گروههای مختلف حشرات و همچنین در نقاط مختلف، متفاوت هستند. بنابراین ، در ذیل به شرح برخی از نکات اساسی در این مورد می ‌پردازیم.
اصول جمع‌آوری نمونه و کار با آن
لوازم جمع‌آوری
     این وسایل از ساده ‌ترین ابزار، از قبیل توری ‌های حشره‌شناسی و لوله‌های صید ، تا تله های بسیار تخصصی که برای اهداف خاصی به کار می ‌رود ، متفاوتند. نمونه‌گیری عبارتست از جمع‌آوری نمونه‌ها با یک روش استاندارد به منظور انجام مطالعه کمّی ، که در آن می ‌توان از ابزار بسیار متفاوتی استفاده نمود. انواع مختلف تله‌ها برای صید حشرات به منظور انجام تحقیقات خاص به کار رفته‌اند. برخی از آنها حشرات را به صورت انفرادی و از طریق مکانیکی به دام می ‌اندازند )مثل تله‌های مکنده) ، در حالیکه سایرین با استفاده از مواد جلب کننده از قبیل نور، دی ‌اکسیدکربن و یا بوی بدن میزبان آنها را صید می کنند.
     توری ‌های حشره‌شناسی دستی معمولاً شامل یک کیسه ساخته شده از توری ‌های دارای سوراخ ‌های ریز هستند که به دور یک قاب دایره‌ای متصل گردیده است. این قاب از جنس آلومینیوم بوده و طوری طراحی شده که می ‌توان در موقع عدم استفاده ، آن را از هم جدا نمود. هدف صید ، مشخص کننده نوع مناسب توری است. در مورد پشه ها، کار با کیسه‌های توری سفید راحت تر است ، در حالی که برای جمع‌آوری پروانه‌ها توری سیاه طرفدار بیشتری دارد.
     وسیله جمع‌آوری مهم دیگر آسپیراتور است. این وسیله  انواع مختلفی دارد. آسپیراتورها وسایل ساده، ولی مؤثری هستند که حشرات کوچک را از طریق مکیدن به داخل ، صید می ‌کنند. عمل مکش هوا هم توسط دهان فرد جمع‌آوری کننده و هم با وسایل حبابی شکل پلاستیکی صورت می ‌گیرد. در برخی موارد هم فَن‌های کوچکی که با نیروی باتری کار می ‌کنند ، این عمل را به عهده دارند. ساده‌ترین نوع آسپیراتور، یک لوله شیشه‌ای یا پلاستیکی شفاف به طول حدود 25 سانتیمتر است که یک توری بر روی یک انتهای آن قرار گرفته و بر روی توری یک لوله بلند قابل انعطاف متصل شده است. انتهای دیگر لوله پلاستیکی قابل انعطاف در دهان فرد جمع‌آوری کننده قرار می ‌گیرد و با عمل مکش هوا، حشرات را می ‌توان به سادگی درون لوله شیشه‌ای کشید.
                         

     حشرات کوچک مثل پشه‌خاکی ‌ها و میدج‌های Culocoides را می ‌توان از طریق الکتریسیته ساکن که در لوله‌های پلاستیکی ایجاد می ‌شود، به آنها چسباند و جمع‌آوری نمود؛ به ویژه این کار را می ‌توان با لوله‌های ساخته شده از جنس پلی استیلن شفاف به خوبی انجام داد.
کشتن و نگهداری نمونه‌ها
     مهمترین نکته‌ای که باید در حین کشتن و نگهداری نمونه مد نظر داشت ، ویژگی ‌هایی است که برای تشخیص آن به کار می ‌روند. عدم توجه به این نکته در هر یک از مراحل اولیه می ‌تواند تعداد زیادی از نمونه‌هایی را که به دقت جمع‌آوری شده‌اند ، غیر قابل استفاده سازد. به عنوان مثال ، پشه‌ها نباید در مایعات نگهداری شوند و یا توسط آنها جمع‌آوری گردند؛ زیرا فلس‌هایی را که بدن و بال‌هایشان را پوشانده از دست خواهند داد و این کار، تشخیص آنها را تقریباً غیر ممکن می ‌سازد. همچنین کیفیت نمونه در بسیاری از حشرات و سایر بندپایان در صورتی که گذاشته شوند تا بمیرند ، پایین خواهد آمد. برای شناسایی یا ذخیره طولانی مدت به صورت نمونه‌های مورد استفاده در شناسایی سایر نمونه‌ها ( نمونه‌های مرجع ) ، باید آنها را از طریق تماس دادن با یکی از ترکیبات کشنده استاندارد ، کشت. این مواد شامل استات اتیلن ، اتر، تتراکلرواتان و کلروفرم هستند که می ‌توان آنها را روی یک تکه پنبه ریخت و پنبه آغشته را به همراه نمونه در یک بطری یا لوله شیشه‌ای گذاشت. حشرات را می ‌توان از طریق سرما دادن ( فریز کردن ) نیز کشت ( اگر چنین امکاناتی در شرایط صحرایی وجود داشته باشد ). راه دیگر برای کشتن نمونه‌ها، استفاده از گرمای شدید نور آفتاب است. لاروها را می ‌توان با انداختن در الکل کشت. افراد بالغ بندپایان کوچک را نیز می ‌توان در الکل یا به صورت مونته در لام نگهداری نمود. لاروهای بزرگ دوبالان ( مثل لارو مگس‌های موسیده یا کالیفوریده) را به خوبی در آب جوش می ‌توان کشت. نمونه‌ها در آب جوش شکل خود را حفظ می ‌کنند و چروکیده نمی شوند. بخار حاصل از مایعات کشنده بر روی دیواره‌های بطری‌ها و لوله‌های مرگ، به ویژه در شرایط گرم نواحی گرمسیری، باقی می ‌ماند و رعایت این نکته مهم است که نمونه‌ها به محض مردن باید برای سوزن زدن از شیشه مرگ خارج شوند. نمونه‌ها باید بلافاصله پس از مرگ ، اندازه ‌گیری و سوزن زده شوند و یا به روش دیگری ذخیره گردند تا از چروکیده و یا شکننده شدن زیاد آنها جلوگیری به عمل آید. این عمل به ویژه در مورد هر نمونه‌ای که در معرض کلروفرم قرار گرفته، باید انجام شود؛ ‌چون این ماده کشنده به سرعت بدن حشرات را سفت و شکننده می ‌سازد.

 

شامل 6 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله جمع آوری و نگهداری حشرات
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد