پیشگفتار :
با توجه به اینکه کنترل دما در نگهداری بخش مختلف صنعت نقش مهمی را ایفا میکند ، لذا پروژه خود را در زمینه ترموستان دیجیتالی قابل برنامه ریزی ارائه مینمایم. در بخش های مختلف توضیحات کلی و جزیی در این زمینه آمده است . امیدوارم مورد توجه قرار گیرد .
لازم می دانم از مهندس دهقان و مهندس خواجه منصوری نهایت تشکر و قدر دانی را به جای آورم. که همکاری تام را با من درطراحی و ساخت این پروژه داشتند و برای ایشان آرزوی موفقیت می نمایم .
من بر این باورم که کار دارای کاستی ها و نقایص است . و همیشه با اشتیاق آماده دریافت نظرات اصلاحی شما و نقایص کارم هستم. و به دیده منت مورد استفاده قرار می دهم :
مقدمه :
تغییر سیستمهای مکانیکی و برقی به سیستمهای الکترونیکی روز به روز در حال افرایش است. در بیشتر تکنولوژیهای عمده، سیستمهای الکترونیکی جایگزین بخشهای مکانیکی شده و از آن پیش افتادهاند .امروزه چاپ الکترونیکی شده است. تلویزیون، کامپیوتر و بسیاری از ابزارهای دیگر نیز که در زندگی روزمره از آن استفاده میکنیم همین گونهاند. سیستمهای الکترونیکی مسلماً بر تکنولوژی فکری متکی هستند زیرا محاسبات ریاضی و نوشتن نرمافزار و برنامهها کارکرد آنها را ممکن میگرداند.
یکی از برجستهترین تغییرات، کوچک شدن وسایلی است که هادی برق هستند یا تکانههای برقی را منتقل میکنند. اختراع ترانزیستور تغییری شگرف را به دنبال داشت: توانایی تولید وسایل میکروالکترونیک با صدها کارکرد از جمله کنترل، تنظیم، هدایت و حافظه که میکروپرسسورهاومیکروکنترلرها به اجرا درمیآورند. در آغاز هر تراشه 4 کیلو بایت حافظه داشت که بعدها به 8، 16، 32، 64 کیلو بایت افزایش یافت و امروزه سازندگان میکروپروسسور تراشههایی تولید میکنند که ظرفیت ذخیرهسازی آنها چندین مگابایت یا حتی گیگا بایت است.
امروزه یک تراشهی ریز سیلیکنی(میکروپروسسوریا میکرو کنترلر) حاوی مدارهای الکترونیکی دارای صدها هزار ترانزیستور و همهی اتصالات لازم و بهای آن فقط چند دلار است. مداربندی روی این تراشه میتواند خود میکروکامپیوتری باشد با ظرفیت پردازش ورودی / خروجی و حافظهی دستیابی تصادفی و… .
نحوه عملکرد ترموستات :
ترموستات طراحی شده قابلیت برنامه ریزی در رنج های دمایی بین C°0 تا C°150 را دارد و می توان از آن برای تعدیل دمایی محیط استفاده نمود برای راه اندازی آن به ولتاژی بین 6 تا 9 ولت نیاز است یک رنج دمایی خاصC° 32 C°(250 به عنوان پیش فرض در برنامه این ترموستات در نظر گرفته شده است که در ابتدای راه اندازی و همچنین به هنگام بروز خطا، خود به خود این رنج عملیاتی پیش فرض فعال میشود باتوجه8 به شکل صفحه بعد مشاهده می شود که یک صفحه نمایش ،چهار کلید و سه LED در نظر گرفته شده است که کاربر می تواند با استفاده از این کلید ها رنج های دمایی مورد نظر را انتخاب نماید و LED ها برای نشان دادن وضعیت دما و همچنین خطاهای احتمالی در حین کار با ترموستات تعبیه شده است.
وقتی ترموستات فعال می شود رنج دمایی پیش فرض بر روی صفحه نمایش نشان داده می شود و کاربر می تواند با استفاده ار کلید START آن را فعال نموده و یا با استفاده از کلید DOWN, UP,CHANGE آن را تغییر دهد تغییرات مورد نظر برای رنج های دمایی را درحین کار ترموستات نیز با زدن کلید change می توان اعمال نمود بازدن کلید change رنج دمایی ابتدا به صورت خودکار بر روی MAX رفته و کاربر می تواند با استفاده ارکلید up آن را زیاد و توسط کلید down آن را کم نماید البته توجه داشته باشید که رنج دمایی کمتر از c °0 را نمی توان به آن اعمال نمود و پس از تنظیم max و زدن کلید start می توان رنج min را انتخاب نمود. حال با زدن کلید start صفحه نمایش رنج دمایی مورد نظر شما را نمایش داده وشما می توانید آن را فعال نمایید پس از فعال شدن رنج مورد نظر اگر دمای محیط بین رنج min و max باشد LED زرد به منزله متعادل بودن دما روشن می شود چنانچه دمای محیط بین minو max باشد . LED قرمز به منزله نا متعادل بودن دما روشن می شود و اگر دمای محیط از min کمتر شود LED سبز به منزله نامتعادل بودن دما روشن می شود با اتصال این ترموستات به وسایل جانبی مانند بخاری و کولر در محیط می توان دمارا در شرایط متعادل نگهداری نمود.
فهرست مطالب :
پیشگفتار
مقدمه
نحوه عملکرد ترموستات
مبدل نوع SUCCESSIVE- APPROXIMATION
مبدل آنالوگ به دیجیتال داخلی میکرو
خصوصیات مبدل آنالوگ به دیجیتال داخلی AVR به شرح زیر است
نرم افزار ترموستات
پیکره بندی LCD
دستور برای تغییر نام متغیر ALIAS
دستور CLS) CLEAR SCREEN)
دستور LCD
دستور LOWER LINE
دستور WAIT
دستور العمل IF
حالت O
نرم افزار ترموستات
دستور GOTO
دستور العمل CASE
دستور INCR
دستور DECR
دستور – SET
دستور RESET
نرم افزار ترموستات
دستور Locate
دستور Stop , Start
مطالعه ترموستات دیجیتالی قابل برنامه ریزی