چنانکه میدانید سمنو یکی از هفت خوردنی است که در سفره هفت سین باید چیده شود ولی پختن سمنو هفت سین آئین و تشریفات خاص ندارد.
برای پختن سمنو یک دیگ مسین و یک پاروَک، لازم است.
1 – پاروَک- پاروی چوبی کوچکی است برای بهم زدن سمنو در دیگ بکار می رود این پارو را با دو دست میگیرند بطوریکه یک دست در بالای آن و دست دیگر در میانه دسته آن باشد.
برای پختن سمنو دیگ مسین را بر روی اجاقی که از دو دیوار ساخته شده می گذارند . این دیوارها از خشت یا آجر است که با گل پوشانیده شده است.
موادیکه برای پختن سمنو بکار می رود.
1 – آب باران نیسان – برای بدست آوردن آب باران نیسان (بارانی که از دهم خرداد ماه تا آخر خرداد ماه می بارد) پس از اینکه مدتی باران آمد و گرد و خاک هوا و آلودگی آب ناودانها تمام شد ظرف پاکی را در زیر ناودان می گذارند تا آب بام در آن گرد آید اگر باران زود بند آید و ظرف پر نشود و آب باندازه کافی بدست نیاید ناچار صبر می کنند تا باران نیسان دیگری ببارد.
شامل 7 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله مواد پخت سمنو در قدیم