اثر زمان نگهداری بر روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آرد گندم
Fulltextنویسندگان:
خلاصه مقاله:
اهمیت نان در سبد غذائی مردم و نقش آن در تغذیه و سلامت جامعه برکسی پوشیده نیست . نان غذای اصلی اغلب مردم ایران و تامین کننده بخش اعظم کالری وپروتئین دریافتی آنهاست. با عنایت به وضعیت تولید وتوزیع نان و با توجه به کیفیت این کالای مهم و میزان ضایعات آن متاسفانه ارقام قابل توجهیاز این سرمایه ملی از بین میرود لذا توجه جدی به بهبود وضعیت نان در کشور اجتناب ناپذیر بوده و ضرورت نگاهی همه شمول جامع و دقیق را طلب مینماید که این مهم با توجه به حساسیت و استراتژیک بودن کالای مذکور میبایست بدور از هرگونه سهل نگری وبی توجهی باشد ، بدیهی است روند موجودطبخ نان براساس دیدگاههای بسیاری از کارشناسان با شرایط اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور هماهنگی کافی را نداشته باشد وضمن تحمیل هزینه . ) های مضاعف پاسخگوی نیازهای آتی نخواهد بود)مهرائی، 1381 آرد از اجزای اصلی تشکیل دهنده نان می باشد. لذا جهت بهبود کیفیت نان لازم است کیفیت آرد مصرفی بهبود یابد تا از ضایعات این کالای اساسی واستراتژیک کاسته شود .به منظور بهبود کیفیت آرد ، یا باید آرد برای مدتی نگهداری و هوادهی شود یا از بهبود دهنده ها استفاده شود .نگهداری آرد از جنبه های اقتصادی، بهداشتی، مسایل تکنولوژی و نانوایی حائز اهمیت می باشد. لذا در این تحقیق بر آنیم تا با نگهداری آرد ، اثر مدت زمان نگهداری را روی خواص شیمیایی ، رئولوژیکی و میکروبی انواع آرد بررسی کنیم و بهترین مدت زمان نگهداری را از نظر بهبود کیفیت آرد تعیین نماییم تا خواص آرد مصرفی بهبود یابد.
اثر زمان نگهداری بر روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آرد گندم