چکیده :
در این مقاله مفاهیم سرمایه اجتماعی ، اجزاء و نوع رابطه بین آنها تبیین و سپس تاثیر سرمایه اجتماعی بر رشد و توسعه اقتصادی بررسی و مهم ترین ساز و کار های این اثر بخشی توضیح داده شده است.سرمایه اجتماعی مفهومی است که کمیت و کیفیت روابط میان انسانها در جامعه را بیان می کند.
سرمایه اجتماعی بالا، هزینه های مبادلاتی را کاهش داده ، امکان همکاری و فعالیت های دارای منافع متقابل را افزایش می دهد و از شدت مشکلاتی که شکست بازار را به همراه دارد ، می کاهد. ادبیات سرمایه اجتماعی، اهمیت این سرمایه را از لحاظ تجربی نیز، در برخی اقتصادها به اثبات رسانده و آن را برای تربیت و انباشت سرمایه های انسانی، دست یابی به توسعه مالی ، کارآیی سیاست های دولت و اقدام به نوآوری، گردش اطلاعات و نیل به رشد اقتصادی لازم شمرده است.
از جمله مهمترین ساز و کارهای اثر بخشی سرمایه اجتماعی ، کاهش نابرابری و فقر، افزایش کارَآیی بازار ، ایجاد رشد اقتصادی ، کاهش هزینه ها، افزایش کارآیی سایر سرمایه ها ، ایجاد نهادها و سازمانهای اقتصادی و بهبود عملکرد َآنها ، توسعه بازارهای مالی و افزایش سرمایه گذاری ، افزایش اشتغال، افزایش معاملات، افزایش نوآوری و فناوری می باشند.
واژگان کلیدی : سرمایه اجتماعی ، توسعه اقتصادی
تاثیر سرمایه اجتماعی بر رشد و توسعه اقتصادی