اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله دلائل پرزدهی نخ آکریلیک و رنگرزی این نخ ها

اختصاصی از اینو دیدی مقاله دلائل پرزدهی نخ آکریلیک و رنگرزی این نخ ها دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله دلائل پرزدهی نخ آکریلیک و رنگرزی این نخ ها


مقاله دلائل پرزدهی نخ آکریلیک و رنگرزی این نخ ها

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:36

فهرست مطالب:

مقدمه
(نخهای آکریلیک و پرزدهی آن در فرشهای ماشینی)
مزایای نخ هیت ست شده (عدم پرزدهی نخهای آکریلیک)
 ویژگی‌های مهم بافت مطابق استاندارد
مقایسه فرش صد در صد اکریلیک خالص با فرش مخلوط یا فرش بی.سی.اف(BCF)
 بررسی عوامل مؤثر بر پرزدهی فرش های ماشینی اکریلیکی
‏   1- مواد و شرح دستگاه
  2- آزمایشات
     1-2- درصد الیاف آزاد
  2-2- رنگرزی ‏
  3-2-ریسندگی ‏
  4-2- بافندگی
‏  3-نتیجه‌گیری
● چکیده
● مقدمه
● تجربیات
● مواداولیه و تنظیمات
رنگرزی اکریلیک:
رنگرزی الیاف آکریلیک
الیاف اکریلان
منابع:

 

 

 

مقدمه
(نخهای آکریلیک و پرزدهی آن در فرشهای ماشینی)
فرش در فرهنگ ایرانیان همواره مورد توجه بوده. فرش بخشی از خانه ایرانیان به شمار می رفته. تولید کنندگان فرش دستباف و ماشینی کشورمان نیز برای برآورده کردن نیاز مشتریان داخلی کم نگذاشته اند. خریداران با نمونه های پرشماری در بازار روبه رو هستند. اما به نظر می رسد شرایط اقتصادی، اکثر خانواده ها را به سوی فرش ماشینی سوق می دهد.
اما فرش دستباف در بین مردم مقبولیت بیشتری دارد یا فرش ماشینی؟
مریم طالب زاده خانم جوانی که زندگی مشترک خود را تازه آغاز کرده می گوید: مسلماً فرش ماشینی را ترجیح می دهم چرا که قیمت فرش ماشینی با بودجه اول زندگیمان کاملا ً هماهنگی و همخوانی دارد، ثانیاً دلیلی ندارد فرش گرانقیمت دستباف را در خانه معمولا ً خالی خود پهن کنم و امکان هر گونه دزدی هم از آن وجود دارد.
مرد جوان دیگری که اخیراً تشکیل خانواده داده در این مورد می گوید: فرهنگ جا افتاده امروزی می گوید: فرش دستباف مخصوص کسانی است که دستشان به دهنشان می رسد. کسانی که پولهای ۵/۱ تا ۲۰ میلیونی برای خرید فرش دستباف می دهند یقیناً دلشان هم میآید که آن را زیر پایشان پهن کنند! این فرش ها به ما تعلق ندارد.
مریم علیزاده خانم خانه داری که تعطیلات نوروز سال گذشته بدلیل ترکیدگی لوله در خانه اش، فرش ماشینی اش نزدیک به ده روز در زیر آب قرار داشت، در مورد مزایای فرش دستباف و ماشینی می گوید: فرش ماشینی در مقابل رطوبت و شستشو مقاومت بیشتری دارد. رنگهای آن با هم مخلوط نمی شود. اما فرش دستباف در برابر آب، دوام ندارد و رنگهای بکار رفته در آن با هم مخلوط می شوند. همچنین در بعضی از فرشهای ماشینی، پرز دهی فراوانی بر روی سطح فرش وجود دارد بطوریکه هر روز مجبور هستیم روی سطح فرش ماشینی را جارو کنیم.
او در ادامه می افزاید: با همه این موارد، اگر روزی شوهرم پول قابل توجهی در اختیار داشته باشد اولین کاری که می کنم این است که چند تخته فرش دستباف خریداری کنم و از آنها، هم به عنوان پشتوانه مالی خانه و هم به عنوان کفپوش در برخی نقاط منزل استفاده خواهم کرد.
دیدگاه او تلقی کسانی که به فرش به عنوان کالای سرمایه ای می نگرند را ارائه می دهد. فرش در ایران عنصری مثل طلا و مثل پول به شمار می رود، ولی طی سال های اخیر به دلیل کوچک شدن منازل میزان خرید آنها بر خلاف گذشته ها کاهش یافته. از سوی دیگر فرش های ماشینی که روزگاری بی ارزش قلمداد می شدند به دلیل ارزان بودن با اقبال قابل توجهی روبه رو شده اند. کاظم شفقی تولید کننده فرش دستباف در مورد میزان استقبال مردم نسبت به خرید فرش دستباف در مقایسه با فرش ماشینی می گوید: فرش دستباف پشتوانه مالی است.
کسی که مثلا ً ۳ ماه پیش یک تخته فرش دستباف ۶ متری تبریز با قیمت یک میلیون تومان خریده است، می تواند امروز آن را یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بفروشد. این یعنی نوعی سرمایه گذاری پنهان. چنین ویژگی منحصر به فردی که فرش دستباف در مقایسه با فرش ماشینی دارد، مردم را تشویق به استفاده از فرش دستباف می کند. شفقی می افزاید: شاید این سوال برای مردم مطرح شود که مگر امکان دارد جنس خریداری شده و استفاده شده، با قیمت بالاتر از خرید، پس گرفته شود؟ پاسخ مثبت است. در فرش های دستباف بعضی از شهرها همچون تبریز از مواد اولیه مرغوب و پشم بهاره استفاده می شود که این پشم بریده شده از گوسفند زنده در مقابل پشم دباغی شده دوام و ماندگاری بیشتری در فرش دارد و با گذشت زمان و استفاده اینگونه فرشهای دستباف، شفافیت رنگها و طرحها بیشتر مشخص و نمایان می شود.
وی همچنین با بیان اینکه آلمان وآمریکا دو کشور شاخص در بین کشورهای جهان به لحاظ واردات و مصرف فرش دستباف ایران به شمار می روند، می گوید: تجار ایران مقیم آلمان و آمریکا با ارتباطی که با خارجیان و مصرف کنندگان فرش در آن کشورها دارند، اغلب فرش های دستباف کهنه و پاخورده را از ما خریداری می کنند و به آنجا می برند.
به گفته اغلب کارشناسان فرش، فرش دستباف تبریز بدلیل استفاده از پشم، ابریشم و کرک درجه یک و مرغوب و بدلیل تنوع در طرح و نقشه های بکار رفته در آن، بهترین فرش دستباف کشور بشمار می رود. طرح ها و نقشه های فرش دستباف تبریز هماهنگ با زندگی امروزی است و به گونه ای هارمونی لازم را با سبک لوازم خانگی امروز داراست.
عمر بیش از ۲۰ سال
اما آیا فرش های ماشینی دوامی در خور زندگی خانواده ها و مصرف روزانه دارند؟
معمولا  همه با نوعی بدبینی به این فرش ها می نگرند.مهندس حکیمی مدیر عامل یک کارخانه فرش ماشینی و رئیس کمیته فرش ماشینی وابسته به انجمن صنایع نساجی ایران می گوید: فرش ماشین می تواند بیش از ۲۰ سال عمر کند، منتهی اگر خوب از آن استفاده شود. مهندس حکیمی با بیان این مطلب، می افزاید: اصولا ً عمر فرش بستگی به نحوه استفاده، میزان کیفیت سطح فرش و نحوه و تعداد دفعات شستشوی فرش دارد اما فرش ماشینی مرغوب در مقایسه با فرش دستباف از عمر کمتری برخوردار است.
وی مصرف کننده اصلی و عمده فرش ماشینی را زوج های جوان می داند و می گوید: قیمت اندک یک تخته فرش ماشینی در مقایسه با فرش دستباف باعث شده است که زوج های جوان بیشتر از فرش ماشینی استفاده کنند.
با این وصف مساله پرزدهی این فرش ها همواره برای مصرف کنندگان مطرح بوده.
اما علت علمی پرزدهی سطح فرش ماشینی و علت حساسیتی که بعضی از فرش های ماشینی برای پوست ایجاد می کنند چیست؟ بطور کلی در اکثریت قریب به اتفاق فرش های ماشینی از الیاف آکریلیک و پلی پروپیلن در پرز آنها استفاده می شود. پرز دهی سطح فرش در فرش های ماشینی که الیاف آکریلیک در آن استفاده می شود،وجود دارد چون که طول الیاف آکریلیک کمتر از طول الیاف پلی پروپیلن است و در نتیجه استحکام و چسبندگی الیاف آکریلیک پرز به بافت زمینه فرش در مقایسه با الیاف پلی پروپیلن پرز کمتر است زیرا نخ پلی پروپیلن موجود در فرش ماشین بصورت پیوسته است. همچنین اثرات بیماری زا و ایجاد حساسیتهای پوستی فقط در فرشهای ماشینی آکریلیک وجود دارد. این مسئله بقدری حائز اهمیت است که اروپا و آمریکا اجازه ورود فرش های ماشینی آکریلیک را به این کشورها ممنوع اعلام کرده اند.رییس کمیته فرش ماشینی وابسته به انجمن صنایع نساجی ایران بدون اظهار نظر در مورد مطلب فوق علت استفاده نکردن از پشم در فرش ماشینی را نبود پشم مرغوب فرش ماشینی می داند و می گوید:پشمی که مناسب برای نخ فرش ماشینی باشد در ایران موجود نیست و لذا خرید آن از کشورهایی همچون استرالیا و نیوزیلند توجیه اقتصادی برای استفاده در صنعت فرش ماشینی را ندارد. وی قیمت مناسب، طرح های زیبا و رنگ آمیزی مناسب در فرش های ماشینی را از جمله ویژگیهای شاخص در مقایسه با فرش دستباف برای توجه مردم ذکر می کند.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله دلائل پرزدهی نخ آکریلیک و رنگرزی این نخ ها
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد