اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

اینو دیدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

روان کاوی فروید رشته روانشناسی

اختصاصی از اینو دیدی روان کاوی فروید رشته روانشناسی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 19

 

زیگموند فروید ( 1865 تا 1939.م )

فروید از جمله متفکران پرتأثیر است که در زمینههای مختلف چون روانشناسی، دین، فرهنگ، ادبیات، فلسفه و ... تأثیرات گوناگونی برجای گذاشته است. این تأثیرات بر متفکران پستمدرنیست و بر جامعهی معاصر بسیار مشهود است.

آثار فروید: ویراستِ استاندارد آثار فروید 24 جلد است که میتوان آنها را به سه دستهی عمده تقسیم کرد:

1-   آثار در حوزهی روانشناسی بالینی: کتابهای "تحقیقاتی دربارهی هیستری"، "تعبیر رؤیا"، "آسیبشناسی روانی زندگی روزمره"، "لطیفه و رابطهی آن با ضمیر ناخودآگاه"، "سه مقاله دربارهی نظریهی جنسیت"، "پیشدرآمدی عمومی بر روانکاوی". "تعبیر رؤیا" جزء مهمترین کتابهای وی به حساب میآید.

2-      آثار در حوزهی مباحث فرهنگی: "توتم و تابو"، "روانشناسی گروهی و تحلیل خود"، "موسی و یکتاپرستی".

3-   آثار در باب تأملات فلسفی و موضوعات فراروانشناسی: "ورای اصل لذت"، "آیندهی یک توهم"، "تمدن و ملالتهای آن". "ورای اصل لذت" هوشمندانهترین و خیالانگیزترین نوشتهی فروید است.

"ژاک لکان" در حوزهی فراروانشناسی فروید تحقیقات و بررسیهای قابل توجهی ارائه داده است. موضوع مکتب فروید، "رفتار نابهنجار" است یعنی فروید از "بیمار" شروع میکند و موضوع "جنسیت در بیماری" در تفکر روانتحلیلگری فروید نقش بسیار مهمی دارد.

ساختار دستگاه روانی انسان:

شخصیت انسان سه پایگاه یا نظام دارد:

نهاد ( بن/ Id ): "نهاد" نظام اساسی شخصیت انسان را تشکیل میدهد و قالبی است که خود و فراخود در آن شکل میپذیرند. مهمترین جزء "نهاد" غرایز هستند که از سامان بدن سرچشمه مى‏گیرند. نهاد شامل هر فرآیندی است که به طور ارثی هنگام تولد با انسان هست. مثلا مجموعهی غرایز کودک، جنبههای زیستی او، امیال و نیازهای او در این پایگاه قرار دارد. کودک دنبال ارضای نیازها و دفع دردهایش میباشد و در این ساحت تنها از "اصل لذت" پیروی میکند.

خود ( من/ ego ): بخشى از "نهاد" از آن حالت اولیه به سازمان ویژه‏یى تبدیل میگردد که از این پس همچون واسطه‏یى بین "نهاد" و دنیاى بیرونى عمل مى‏کند. فروید این حوزه از ذهن و روان را "خود" مینامد. به نحوی "خود" قوهی مجریه و مرکز تصمیمگیری شخصیت انسان است. "خود" حرکتهاى اختیارى را تحت فرمان خویش دارد. "خود" رخدادهای بیرونی را از این طریقها مدیریت مى‏کند: 1) از راه واقف شدن به محرکها؛ 2) از راه انباشتن تجربیاتى درباره آنها ( در حافظه )؛ 3) از راه اجتناب از محرکهاى فوق‏العاده قوى ( با گریز از آن محرکها )؛ 4) از راهِ حل و فصل کردن محرکهاى ملایم ( با سازگارى )؛ 5) از راه فراگیرى نحوهی ایجاد تغییرات مصلحت‏آمیز در دنیاى بیرونى، تغییراتى که به نفع "خود" هستند ( با فعالیت ). اما در ارتباط با "نهاد"، "خود" رخدادهای درونی را از این طریقها انجام مى‏دهد: 1) از راه مسلط شدن بر خواستهاى غرایز؛ 2) از راه تصمیم‏گیرى دربارهی این‏ که آیا آن خواسته‏ها اجابت شوند یا خیر؛ 3) از راه موکول کردن اجابت آن خواسته‏ها به زمان و اوضاع مساعد در دنیاى بیرونى؛ 4) از راه سرکوب کردن تمام تحریکاتِ آن خواسته‏ها. تفاوت بین "نهاد" و "خود" در این است که "نهاد" فقط واقعیت ذهنی را میشناسد و تابع اصل لذت است، اما "خود" بین فرایندهای ذهنی و اشیاء دنیای خارج تفاوت قائل میشود و همچنین از "اصل واقعیت" پیروی میکند. در کل، فروید دو نظریه دربارهی "خود" ارائه میدهد: یکی کنش اصلی "خود" پرداختن به واقعیت است از طریق ادراک و آگاهی و طبق نظریهی دیگری "خود" در پیوند با امیال ناخودآگاه ساختار میپذیرد.

فراخود ( فرامن/ super ego ): "فراخود" بازنمای ارزشهای مرسوم و ایدهآلهای اجتماعی درونی شده است که توسط پدر و مادر به کودک عرضه میشوند. "نهاد" و "فراخود" به رغم تمام تفاوتهاى بنیادینشان، واجد یک ویژگىِ مشترک هستند: این دو نیروى کنشگر روان تأثیرات گذشته را بازنمایى مى‏کنند. "نهاد" بازنمود تأثیر وراثت است و "فراخود" در اصل بازنمود تأثیرات اشخاص دیگر، حال آن‏که "خود" عمدتا حاصل تجربیاتِ فرد است و به عبارت دیگر، رخدادهاى اتفاقى و در زمان حاضر محتواى آن را تعیین مى‏کند. "فراخود" دو قسمت دارد: 1)


دانلود با لینک مستقیم


روان کاوی فروید رشته روانشناسی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد