لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 22
مشخصات ترانسفورماتور
هسته
هسته ترانسفورماتور از ورق الکتریکی به ضخامت 3/0 میلیمتر که در عرضهای مختلف بریده شده، تشکیل میشود که در نهایت پس از چیدن، دارای سطح تقریباً دایرهای شکل میگردد. به منظور کاهش تلفات آهن، محل اتصال ورقها به یکدیگر دارای زاویه 45 درجه میباشد و اتصال به صورت فاق و زبانه انجام میگیرد.
شکل 1: هسته
سیمپیچها
کلیه ترانسفورماتورهای توزیع دارای دو سیمپیچ (فشار ضعیف و فشار قوی) میباشند که در ابعاد مختلف به شرح زیر پیچیده میشوند:
سیمپیچهای فشار ضعیف از سیم تخت با عایق کاغذی به صورت سیمپیچ استوانهای تولید میگردند.
سیمپیچهای فشار قوی از سیم گرد و یا تخت به صورتهای ذیل تولید میگردند:
تا قدرت 250 کیلوولت آمپر از سیم گرد با عایق لاکی به صورت سیمپیچ لایهای؛
از قدرت 315 تا 1000 کیلوولت آمپر از سیم گرد با عایق کاغذی و یا عایق لاکی بصورت کلافی و مرکب از قرارگیری کلافهای متعدد بر روی هم؛
از قدرت 1250 کیلوولت آمپر به بالا به صورت فوق و همچنین از سیم تخت با عایق کاغذی بصورت بشقابی مرکب از قرارگیری بشقابهای متعدد بر روی هم؛
همچنین جهت هدایت دمای حاصله (ناشی از تلفات مس) به خارج جلوگیری از تمرکز و ازدیاد دما در داخل سیمپیچها بر حسب مدل، کانالهایی موازی با محور یا عمود بر محور پیشبینی میشود.
شکل 2: بوبین (سیمپیچها)
مواد عایقی
عایقبندی ترانسفورماتور توسط مرغوبترین مواد عایق مانند: کاغذ عایق، مقوای عایق و فیبر عایق صورت میگیرد. رطوبت هوای محیط که به مرور در مواد عایقی راه مییابد، توسط کورههای خشک کننده تحت خلاء، جدا میگرد، بطوری که مواد عایقی موجود ترانسفورماتور کاملاً خشک و عاری از رطوبت میباشند.
انشعابات سیمپیچ و قابلیت تنظیم ولتاژ
تغییراتی جزئی ولتاژ شبکه را میتوان با تغییر نقاط اتصال سیمپیچ فشار قوی برطرف نمود، به نحوی که ولتاژ مورد نیاز مصرف کننده ثابت بماند.
تغییر دادن نقاط اتصال و استفاده از انشعابات سیمپیچ فشار قوی در حالت «بدون بار» توسط کلید تنظیم ولتاژ صورت میگیرد.
محدوده تغییرات ولتاژ در ترانسفورماتورهای ایران ترانسفو، ترانسفورماتور صنعت ری و ترانسفورماتورسازی کوشکن:
ترانسفورماتورهای 11 و 33 کیلوولتی %5/2×2±؛
ترانسفورماتورهای 20 کیلوولتی تا قدرت 2000 کیلوولت آمپر%4±.
تنظیم و تغییر ولتاژ در طرف فشار ضعیف به ندرت صورت میگیرد. بطور عموم، ترانسفورماتورهای استاندارد شرکتهای سازنده ایران ترانسفو، صنعت ری و کوشکن در طرف فشار ضعیف و در حالت بیباری دارای 400 ولت (سه فاز) و 231 ولت (تک فاز) میباشند.
مشخصات مورد لزوم جهت انشعابات و حالات مختلف کلید تنظیم ولتاژ روی پلاک مشخصات، منعکس و قابل استفاده است.
مخزن
ترانسفورماتورها با توجه به قدرت، گرمای حاصله و استحکام مکانیکی مورد لزوم دارای مخازنی از نوع ورق صاف، کنگرهای و یا رادیاتوری میباشند. کف مخزن محکمتر از سایر نقاط آن ساخته شده و شاسی مجهز به چرخهای انتقال به آن جوش داده میشود. در قسمت پایین مخزن شیر تخلیه روغن نصب گردیده است. همچنین دو پیچ M12 یکی در پایین و دیگری روی درب مخزن جهت اتصال زمین وجود دارد.
مقرههای فشار قوی و فشار ضعیف
ترانسفورماتورهای توزیع مجهز به مقرههای فشار ضعیف و فشار قوی میباشند.
فاصله دو قطب جرقهگیرها متناسب با میزان بزرگترین ولتاژ ضربهای قابل تحمل و ارتفاع محل نصب از سطح دریا تنظیم میگردد که در جدول زیر آمده است.
جدول 1
محل نصب
فضای داخل
فضای آزاد
ولتاژ (کیلو ولت)
11
20
33
11
20
33
C(میلیمتر)
85
155
220
85
155
220
g(میلیمتر)
135
150
170
در صورتی که ارتفاع محل نصب از سطح دریا کوچکتر یا مساوی 1000 متر باشد، برای ارتفاع محل نصب بزرگتر از 1000 متر بایستی به ازاء هر یک صد متر مازاد بر 1000 متر این فاصله یک درصد افزایش یابد.
منبع انبساط
در ترانسفورماتورهای نرمال، ردیف 20 کیلوولت تولید تا قدرت اسمی 250 کیلوولت آمپر منبع انبساط در طول و در طرف فشار ضعیف قرار دارد. از قدرت اسمی 315 کیلوولت آمپر به بالا اگر ترانسفورماتور را از طرف فشای قوی نگاه کنیم، در سمت راست و در عرض قرار دارد، اما ترانسفورماتورهایی که دارای ولتاژ 33 کیلوولت هستند، تا قدرت اسمی 630 کیلوولت آمپر دارای منبع
تحقیق و بررسی در مورد ترانسفورماتور 22 ص