دسته بندی : صنایع غذایی _ کشاورزی و زراعت
فرمت فایل : Doc ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ ) Word
قسمتی از محتوی متن ...
تعداد صفحات : 13 صفحه
سیر: Garlic.
نام گیاهشناسی: (LINN) Allilm sativam خانواده N-o.
Lliacaae سیر رایج که عضوی از گروه مشابه گیاهانی مثل پیاز می باشد.
، گیاهی است که در زمانهای بسیار قدیم کشت می شده است البته کار بسیار مشکلی است که بتوان منشا این گیاه را به دقت دانست.
DeCandolle در مقاله خود درباره سر منشا گیاهان، بیان کرد که این گیاه را تا حدودی می توان بومی جنوب غربی سیبری دانست، و از آنجا به اروپای جنوبی گسترش یافت، جایی که در آن این گیاه بومی شد، و گفته شده است که در سییل نیز یافت شده است.
این گیاه بطور گسترده ای در کشورهای امریکای لاتین حاشیه مدیترانه کشت می شود.
Dumas بیان کرده است که هوای شهر Pravence بوسیله اساس این پیاز جذاب و مرموز، معطر شده است.
توصیف برگهای آن دراز، باریک و یکدست مثل چمن است.
پیاز (bulb) (تنها قسمت خوردنی) دارای طبیعت مرکبی است و شامل چندین پیازچه (bulblet) می شود که تحت عنوان cove از نظر فنی شناخته می شوند که در بین لایه های غشایی در اطراف هم جمع شده اند و در میان یک پوسته نسبتا سفید هستند، در یک بخش کروی یا چتر مانند دور هم جمع شده اند با برگهایی از نوع Spathae که در میان آنها پیازچه ها (bulbil) قرار گرفته اند.
برای جلوگیری از هرز رفتن برگها، pling (تاریخ طبیعی، xix 34) پیشنهاد می کند که ساقه را رو به پایین خم کنیم و با خاک آن را بپوشانیم او مشاهده کرده که می توان با پیچاندن ساقه از بذر ریزی (seedling) جلوگیری نمود در انگلستان، سیر، جدا از هدفهای پزشکی، بندرت استفاده می شود بجز به عنوان ادولیه اما در کشورهای جنوب اروپا سیر یک جز رایج در غذاها می باشد، و بطور گسترده بوسیله جمعیت کشاورزان مصرف می شود.
اما در کشورهای جنوب از زمانهای پیشین Garlichas به عنوان ماده رژیمی مورد استفاده قرار می گرفته است.
تاریخچه: سیر بوسیله یونانیان باستان بر روی توده هایی از سنگ در خیابانها قرار می دادند تا خوراک الهه سحر و جادو (hecate) باشد، و نیز بر طبق گفته pling سیر و پیاز به عنوان خدایان در ممالک مصر مورد پرستش قرار می گرفتند.
دانلود سیر